Üsküdar İletişim’de animasyon ve özel efekt sektörü konuşuldu
12.03.2020 11:34

Üsküdar İletişim’de animasyon ve özel efekt sektörü konuşuldu


Haber - Fotoğraf: Emre Sertdemir

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün düzenlediği “Animasyon ve Özel Efekt Sektöründe Uzmanlaşma” etkinliğinde tasarımcı Onur Can Çaylı öğrencilere animasyon ve film sektöründe tasarımı anlattı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini sektörün uzmanlarıyla bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlikler kapsamında ‘Animasyon ve Özel Efekt’ konulu bir etkinlik gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe konuk olan Onur Can Çaylı, öğrencilere animasyon ve film sektöründe tasarım konularında bilgi verdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Prof.Dr. Hasip Pektaş, “Bir hocanın gururu öğrencisinin iyi yerlere geldiğini görmektir. Şu an ben hem gururlu, hem mutluyum. Onur Can Çaylı, benim Hacettepe Üniversitesi’nden öğrencim. Gerisini kendisi anlatacaktır. Sizin için rol model olduğunu düşünüyorum. Özverisine dikkat edin” dedi.

“Çevrenizden alacağınız ilham çok önemli”

Konuşmasına güzel sanatlara ve film sektörüne nasıl girdiğini anlatarak başlayan Onur Can Çaylı, “Güzel sanatlar yolculuğuna lise döneminde başladım. Güzel sanatlar mezunuyum. Ailemin desteği ve hocalarımın yeteneğimi fark etmesi ile bu yola başladım. Ortaokul döneminde derslerle çok alakalı bir öğrenci değildim, başarılı öğrenci profili çizmiyordum. Bildiğim tek şey çizim yapmak ve aylık çizgi roman dergileri çıkartmaktı. Lise hayatımda güzel sanatlara girince bütün derslere yaklaşımım değişti, başarılı bir öğrenci haline geldim çünkü artık sevdiğim işi yapıyordum ve bu benim için büyük bir şanstı. Sizi çevreleyen insanların size verdiği ilham çok önemli, güzel sanatlarda bunu çok fark ettim. Film sektörüne girişim bir yılbaşı günü ailemle gittiğim bir yemekte başladı. Otelde bir ekranda Terminatör filmini izledim ve sanırım beynimde bir şeylerin değişmesine neden oldu. ‘Ben bunu yapmak istiyorum’ dedim. Terminatör, Jurassic Park bunlar gerçekten benim bu işi yapmama neden olan filmler. Yeteneğinizi geliştirmek kadar ilham kaynakları bulmak da önemli” dedi.