Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencileri jüri önünde
18.02.2022 15:11

Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencileri jüri önünde


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, mezuniyet projesi olarak hazırladıkları gazeteleri ve internet sitelerini jüri önünde sundular.

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri, Prof. Dr. Süleyman İrvan, Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Dr. Öğr. Üyesi Yıldıray Kesgin, Arş. Gör. Atila Erdemir ve Arş. Gör. Selin Maden’den oluşan bölüm jürisinin önünde dönem boyunca hazırlamış oldukları gazeteleri ve haber sitelerini sundular. Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sunumlarda jüri üyelerinin bireysel değerlendirmeleri, öğrencilerin proje notu olarak belirlendi.

Jüri üyeleri projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Mezuniyet sunumlarını değerlendirmek üzere jüride yer alan Prof. Dr. Süleyman İrvan, Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Dr. Öğr. Üyesi Yıldıray Kesgin, Arş. Gör. Atila Erdemir ve Arş. Gör. Selin Maden, her sunumun ardından projenin başarılı ve başarısız yönlerini açıklayarak öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Jüri üyeleri tarafından yapılan yorumlarda dil bilgisi ve yazım kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, özgün içerik üretiminin önemine de değinildi. Öğrencilere yapılan geri bildirimlerde projelerini geliştirmeleri amaçlandı. 

Öğrenciler haber sitesi yapmayı tercih etti

Mezuniyet projesi olarak çoğunlukla haber sitesi oluşturmayı tercih eden öğrencilerin sağlık, spor, kültür-sanat, teknoloji, magazin ve genel gündem temalarına odaklanmaları dikkati çekti. Üç gün süren sunumların ilk gününde danışmanlıklarını Dr. Öğr. Üyesi Yıldıray Kesgin’in yaptığı 23 öğrenci internet sitelerini anlattı. Sunumların ikinci gününde Doç. Dr. Gül Esra Atalay danışmanlığındaki 24 öğrenci hazırladıkları haber sitelerini jüri üyelerine sundu. Sunumların son gününde ise Prof. Dr. Süleyman İrvan danışmanlığında proje hazırlayan 18 öğrenci internet sitelerini, 2 öğrenci ise gazetelerini anlattı. Öğrenciler tarafından yapılan çalışmalardan bazıları şu şekilde: 

Merve Baş, Şile Vizyon isimli haber sitesinde Şile'den haber ve röportajlara yer veriyor. 

Burcu Hançer, Hilea Haber isimli haber sitesinde Şile ile ilgili yerel haberler yayımlıyor. 

Melike Sarıoğlu, Genç Jurnal isimli haber sitesinde veri gazeteciliği de içeren haber ve röportajlar yapıyor. 

İrem Gül, İletişim Gazetesi isimli kültür-sanat içerikli haber sitesinde video habercilik de yapıyor.

Melisa Elbasan, SkalaTech isimli haber sitesinde teknoloji haberciliği yapıyor. 

Tez yazan öğrenciler çalışmalarını sürdürüyor

Tez çalışması yapan 3 öğrenci ise ilk dönemde kavramsal ve kuramsal bölümlerini yazarak danışmanları ile paylaştı. Tez yazan öğrenciler, Bahar döneminde özgün araştırmalar yaparak tezlerini tamamlamalarının ardından jüri önünde sunum yapacaklar.