9. Uluslararası İletişim Günleri için hazırlıklar sürüyor
29.09.2021 12:12

9. Uluslararası İletişim Günleri için hazırlıklar sürüyor


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası İletişim Günleri Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu’nun hazırlıkları devam ediyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri'nin dokuzuncusu 16-17-18 Mayıs 2022 tarihlerinde dijital çağda iletişim çalışmaları temasıyla gerçekleştirilecek. Sempozyuma ilişkin çalışmalarına devam eden Sempozyum Düzenleme Kurulu, davetli konuşmacılar, afiş çalışmaları, çağrı metni ve önemli tarihler gibi çeşitli konular hakkında görüş almak ve karara varmak üzere bir araya geldi.

Planlamalar yapıldı

Sempozyum Düzenleme Kurulu, önceki yıllarda geniş bir konuşmacı ve bildiri katılımıyla gerçekleşen sempozyuma yönelik olarak planlamaları yaparak, Mayıs 2022'de düzenlenecek olan sempozyum için çalışmalarına hız kazandırdı.

Sempozyumda dünyaca ünlü davetli konuşmacılar yer alacak 

9. Uluslararası İletişim Günleri Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu'nda kurumsal iletişim alanında çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Paul Argenti, Columbia Üniversitesi'nden Todd Gitlin, Prag Charles Üniversitesi öğretim üyesi ve IAMCR (International Association for Media and Communication Research) Başkanı Prof. Dr. Nico Carpentier, Koç Üniversitesi'nden Doç. Dr. Lemi Baruh ve iki Pulitzer Ödülü'nün sahibi gazeteci Paul Salopek gibi iletişim alanında dünyaca ünlü isimler yer alacak.

Sempozyumun konu başlıkları belirlendi 

İletişim Günleri'nde dijital çağda iletişim çalışmaları teması altında; yeni medya çalışmaları, dijital çağda geleneksel medyanın dönüşümü, iletişim bilimlerinde yeni paradigmalar, iletişim bilimlerinde yeni metodolojik yöntemler, yapay zeka çalışmaları ve iletişim, dijital çağda sinema çalışmaları, dijital çağda televizyon çalışmaları, dijital çağda radyo/podcast çalışmaları, dijital çağda gazetecilik çalışmaları, sosyal medya çalışmaları, dijital çağda popüler kültür çalışmaları, dijital çağda görsel iletişim tasarımı çalışmaları, dijital çağda reklamcılık çalışmaları, dijital çağda kurumsal iletişim çalışmaları, dijital çağda halkla ilişkiler çalışmaları ve dijital çağda sanat ve tasarım çalışmaları gibi önemli konular tartışılacak.