Tabulara meydan okuyan 'Utanmadık Çizdik' sergisi açıldı
07.06.2022 15:26

Tabulara meydan okuyan 'Utanmadık Çizdik' sergisi açıldı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, regl tabularını yıkmak için “Saklayacak Bir Şey Yok” temalı kampanya kapsamında hazırlanan tasarımlarla Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesi Fuaye alanında 'Utanmadık Çizdik' sergisini açtı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Senanur Kaymaz, Aslıhan Albayrak, Arifenur Okatın ve Elif Şahin tarafından, danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat’ın üstlendiği 'Saklayacak Bir Şey Yok' temalı sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Utanmadık Çizdik’ sergisinin açılışı gerçekleştirildi. İhtiyaç sahibi kadınların hikâyelerine de yer verilen sergi, regl tabularını yıkmanın yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilere yardım ulaştırmayı da hedefliyor.

Kampanya’nın hedefinin regl tabularının neden olduğu bilgisizliğe ve beraberinde getirdiği sağlık sorunlarına engel olmak şeklinde ifade eden Üsküdar İletişimli öğrenciler, ekonomik nedenlerle hijyenik ürünlere erişemeyen kadınlara yıkanabilir ped desteği sağlamayı amaçladıklarını belirttiler. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat, kampanya kapsamında Siirt'in Tüylüce (Nallıkaya) köyünde ihtiyaç sahibi olarak belirlenen 26 kadına yıkanabilir ped ulaştırarak regl dönemlerini steril koşullarda geçirmelerine ve süreci sağlıklı geçirmelerine yönelik destek sağlandığını dile getirdi.