Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri mezuniyet projelerini sundu
16.02.2023 17:04

Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri mezuniyet projelerini sundu


Haber Üsküdar

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri mezuniyet projelerini jüri karşısında sundu

Üsküdar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencilerinin mezuniyet proje sunumları üç gün süren kapsamlı bir programla gerçekleştirildi. Mezuniyet projesi sunumlarında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Can Diker, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı ve Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kabaş jüri üyesi olarak yer aldı.

Podcast yapımcılığına ilgi büyük

Mezuniyet projeleri sunumlarının ilk gününde öğrencilerin hazırladığı podcast programları dinlendi. Proje sunumlarının ikinci gününde kısa film gösterimleri, üçüncü günde ise öğrencilerin hazırladığı televizyon programları izlendi. On altı podcast, on üç kısa film, beş televizyon programı projesi olmak üzere toplamda otuz dört proje sunumu gerçekleştirildi. Önceki yıllarda mezuniyet projelerinde sıklıkla kısa film ve televizyon programı yapımına yönelen öğrencilerin bu sene tercihlerini çoğunlukla podcast yapımcılığından yana kullandığı görüldü.

Öğrencilerin mezuniyet projelerinin danışmanlığını da yapan jüri üyeleri, projelerin yapım süreçleriyle ilgili jürinün diğer üyelerini bilgilendirirken öğrenciler de yapım aşamalarını ayrıntılı olarak paylaştılar.