Profesyonel Koç Kemal Başaranoğlu Üsküdar İletişim'de öğrencilerle buluştu
15.12.2023 15:42

Profesyonel Koç Kemal Başaranoğlu Üsküdar İletişim'de öğrencilerle buluştu


Haber-Fotoğraf: Ahmet Can Aras

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Kariyerinde Potansiyeli Ateşle: Sosyal Medyada 2. Kariyeri İnşa Etmek” isimli etkinlikte konuşan Profesyonel Koç Kemal Başaranoğlu, sosyal medya üzerinden kariyer inşası üzerine öğrencilere bilgiler verdi.

Kemal Başaranoğlu: “İhtiyacınız olan tek şey kendinizi ifade edebilmek”

Sektörde başarıyı yakalayabilmek için ihtiyaç olan tek şeyin kendini ifade edebilmek olduğunu vurgulayan Kemal Başaranoğlu, “Şu an içinde bulunduğunuz bu platform kendinizi ifade edebilmek için en rahat platformdur. Ben bunu girmiş olduğum bütün ortamlarda söylemekteyim ve bu rahatlığı hiçbir yerde bulamayacaksınız" şeklinde konuşarak üniversite ortamının kendini ifade anlamında en rahat platform olduğunun önemini vurguladı. Soru sormanın da özellikle çok önemli bir şey olduğunu söyleyen Başaranoğlu, “Hayatta özellikle kendinize sorduğunuz soruların önemli bir yeri vardır. Potansiyelini Ateşle'nin çıkış hikayesinin bir soru ile olduğunu biliyor muydunuz? Yaklaşık 10 yıl önce ünlü bir otomobil şirketinde çalıştığım sıralarda bir gün eşime, "Sence ben psikiyatrik olmaya başladım mı?" Tarzında sorduğum bir soru sonucunda almış olduğum cevap bütün hayatımı değiştirdi. Eşim bana bulunduğun şirkette potansiyelini yeterince kullanamıyorsun dedi, benim için çıkış noktası da bu oldu” şeklinde konuştu.

“Potansiyeli deneyimlemek bizler için çok önemli”

Potansiyeli deneyimlemenin kişinin zaman ve koşullardan bağımsız özgür düşünebilmesi olduğunu ifade eden Kemal Başaranoğlu, “Potansiyeli deneyimleyebilmek kişinin bağımsız, özgürce düşünebilmesidir ve bu durum bizler için çok önemlidir. Ayrıca yetenek ve becerilerinizin sınırlarını her zaman zorlamalısınız. Her sabah uyandığınızda kendinize ben bugün yeni ve farklı ne gördüm sorusunu sorarak belki de hayatınızda en çok eğleneceğiniz şeyi bu şekilde bulabileceksiniz. Sosyal Medya benim için eğlence kaynağı. Ben yazmayı ve kendimi ifade etmeyi seviyorum. Yazdıklarım bana maddi ve manevi bir şekilde dönüş yapıyor. Bu yüzden kendinize bunu sorup yeteneklerinizi ve becerilerinizi zorlayın ve o becerinin arkasından bir eyleme geçin” şeklinde konuştu.

Kemal Başaranoğlu konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayarak kitap hediye etti. Etkinlik katılım belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.