Fotoğrafçı Kübra Çelik Üsküdar İletişim'de öğrencilerle buluştu
05.01.2024 17:32

Fotoğrafçı Kübra Çelik Üsküdar İletişim'de öğrencilerle buluştu


Haber-Fotoğraf: Ahmet Can Aras

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün düzenlediği “Sosyal Medya Fotoğrafçılığı” etkinliği gerçekleşti. Arş. Gör. Simge Kırteke'nin moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe fotoğrafçı Kübra Çelik konuşmacı olarak katıldı. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılarla fotoğraf atölyesi gerçekleştirildi.

Kübra Çelik: "Projelerinizi oluştururken kendinizden yola çıkmalısınız"

Proje oluşturmadan önce insanın kendisinden yola çıkarak gerekli soruları sorulabilmesinin önemini vurgulayan Kübra Çelik, “Fotoğraf çekerken özellikle kendinize sormanız gereken soru şu: Neyi çekersem daha başarılı olurum ve bunu nasıl yapabilirim? Bunu bulduğunuzda kendinizi keşfetmiş ve başarıyı yakalamış birisi olacaksınız” şeklinde konuştu. Çekim yaparken ışık dengesini yakalamanın da önemli olduğunu vurgulayan Çelik, “Fotoğraf çekerken ışık dengesini anladığınızda çoğu şeyi çözmüş oluyorsunuz. Işık dengesini yakalayarak öndeki ve arkadaki ışığı anladığınızda artık önünüzde pek bir şey kalmıyor. Geriye yaratıcılığınız ve görsel zekânız kalıyor. Işığın nereden ve hangi açıyla geleceğini çekim esnasında planlamalı ve bunun senaryosunu kafanızda hazırlayabilmelisiniz” dedi.

Sektörde başarılı olmak için her şeyi bilmenin önemli olduğunu belirten Kübra Çelik, “Seyahatlere çıkıp her yeri gezip görün. Seyahatler sizin ufkunuzu açıp kendinizi geliştirebilmenizi sağlayacak. Bu sektörde başarılı olmak istiyorsanız her şeyi bilmeniz gerekiyor. Sokaklarda yürüyün, gezin, görsel zekanızı besleyin. Neyin nerede olduğunu sizden daha iyi bilen olmasın” şeklinde konuştu. Kendisi için kitapların ve filmlerin de önemini vurgulayan Çelik, “Bana ilham veren şeylerin en başında kitaplar geliyor. Ben duyguyu yakalayarak anlamayı ve karşı tarafa da aktarabilmeyi seviyorum. Özellikle kişisel gelişim kitaplarını çok okuyorum. Bu şekilde genel bir kitlenin algısını da yakalamış oluyorum. Film konusunda ise bulduğunuz her alanda filmleri açık bir zihinle izleyin. Filmin konusuna değil, açılarına bakın. Işık bilgisi ve makine bilgisiyle birlikte mükemmel fotoğraflar çekerek elinizde olan ekipmanlar ile çok iyi şeyler yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Kübra Çelik konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı ve fotoğraf atölyesi gerçekleştirdi.