Çizgi Film ve Animasyon Bölümü dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi
15.10.2021 14:55

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, The Cartoon Mill ile dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğretim üyeleri, The Cartoon Mill Çizgi Film Okulu’nun kurucusu Fatih Küçük ile bir araya geldi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda, çizgi film ve animasyon eğitimi değerlendirildi ve iş birliği olanakları konuşuldu.

Toplantıya Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nden Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik, Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan ve Arş. Gör. Ezgi Şen katıldı. Toplantıda karşılıklı olarak animasyon eğitimi deneyimleri aktarıldı ve öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmeye yönelik görüşler paylaşıldı. Öğrencilerin kültürel ve sanatsal yönlerinin geliştirilmesine, çevreye duyarlı ve kuramsal açıdan güçlü öğrenciler yetiştirmenin önemine vurgu yapıldı.

Dünyada ve Türkiye’de çizgi film ve animasyonun güncel durumunun da tartışıldığı toplantıda ayrıca, Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ile The Cartoon Mill Çizgi Film Okulu arasında kurulabilecek paydaşlıklar ve üretilebilecek ortak projeler konuşuldu.