UİGAD yöneticileri Üsküdar İletişim'i ziyaret etti
01.07.2021 16:46

UİGAD yöneticileri Üsküdar İletişim'i ziyaret etti


Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Genel Başkanı Cesim Yener ve UİGAD Genel Sekreteri Selçuk Taşdemir Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret ederek Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve bölüm öğretim üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü dış paydaşlarından Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Genel Başkanı Cesim Yener ve UİGAD Genel Sekreteri Selçuk Taşdemir, Gazetecilik Bölümü akademisyenleri ile bir araya gelerek internet gazeteciliğinin hukuki bir çerçeveye sahip olması için yapılması gerekenler hakkında görüş alış verişinde bulundu. Toplantıya Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın yanı sıra Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Dr. Öğr. Üyesi Yıldıray Kesgin ve Gazetecilik Bölümü Araştırma Görevlileri Selin Maden ile Atila Erdemir de katıldı.

Kurulduğu günden beri internet gazeteciliğinin hukuki bir statüye kavuşması için mücadele eden UİGAD yöneticileri, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaretlerinde konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. UİGAD Genel Başkanı Cesim Yener, internet gazeteciliğinin hukuki belirsizliğinin giderilmesi, dijital ortamda mesleğini sürdüren gazetecilerin özlük haklarının korunması ve sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önlenebilmesi için bir mevzuata ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Türkiye genelinde yerel medyadan akademisyenlere kadar geniş bir çerçevede işbirliği faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Yener, UİGAD’ın konuyla ilgili önerilerini bir basın bildirisi ile kamuoyu ile de paylaşmak istediklerini belirtti.

İnternet yayıncılığının hukuki çerçevesinin çizilmesi konusunda akademisyenlerin katkılarını da almak istediklerini ifade eden UİGAD Genel Başkanı Cesim Yener, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Doç. Dr. Gül Esra Atalay ve Dr. Öğr. Üyesi Yıldıray Kesgin’in konuyla ilgili görüş ve önerilerini de almak istediklerini söyledi. UİGAD’ın hazırladığı internet gazeteciliği yasa önerisi hakkındaki basın bildirisine dair Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın öneri ve eleştirilerini dinleyen UİGAD yetkilileri, toplantıda ele alınan noktaların bildirinin hazırlanmasında önemli bir katkısının olacağını belirttiler. Hazırlanacak internet medyası yasasının basın kartı alma şartlarından internet haberciliğinde telif problemlerine, iletişim fakültelerinin müfredatlarına ilişkin önerilerden haber sitelerinin künyelerinin daha belirgin hale getirilmesine kadar geniş bir çerçevede çözümler getirmesi gerektiğinin altı çizildi.

Toplantıda Prof. Dr. Süleyman İrvan, Gazetecilik Bölümü eğitim kalitesinin yükseltilmesi adına dış paydaş olarak UİGAD’ın önerilerini dinlemek istediklerini ifade etti. UİGAD Genel Sekreteri Selçuk Taşdemir, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin hem yayınları hem de düzenlediği etkinlikler ile adını duyurduğunu belirtti. Taşdemir, geleceğe yönelik olarak UİGAD’ın iş birliği yürüttüğü yerel ve ulusal medya kurumlarına Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden daha fazla stajyer öğrencinin yönlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. UİGAD Genel Sekreteri Selçuk Taşdemir, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ile sürdürdükleri iş birliğinin, UİGAD’ın diğer şehirlerde gerçekleştirdiği etkinlikleri de kapsayacak şekilde genişletilmesinin de önemli bir adım olacağını ifade etti.