Üsküdar İletişim pandemi sürecinde akademik yayın rekoru kırdı
14.06.2021 14:41

Üsküdar İletişim pandemi sürecinde akademik yayın rekoru kırdı


Haber Üsküdar

Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve fakülte akademik kadrosunun katılımlarıyla çevrim içi olarak yapıldı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün konuşmasıyla açılan toplantıda 2020-2021 eğitim-öğretim yılı değerlendirildi.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleşen İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün açılış konuşmasıyla başladı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin istatiksel verileri paylaşarak, eğitim-öğretim ile bilimsel çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin pandemi dönemini çok verimli geçirdiklerini vurgulayan Güngör, aynı akademik yılda 2 kez uluslararası konferans düzenleme başarısını gösterdiklerini de ekledi. 

Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İletişim Fakültesi’nin başarıda ve kalitede gelmiş olduğu noktayı değerlendirerek pandemi sürecinde artan akademik çalışmalardan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, İletişim Fakültesi’nin kuruluş sürecinden bu yana büyük yol kat ettiğini ve her geçen gün daha çok geliştiğini vurgulayarak, ilerleyen süreçte de var olan eksikliklerin giderilmesi için gerekli desteğin verileceğini söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ise proje çalışmaları başta olmak üzere üniversite genelinde yapılan akademik çalışmalara katkı koyan İletişim Fakültesi akademisyenlerine teşekkür etti.

2020-2021 eğitim öğretim yılı değerlendirildi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yapılan Akademik Kurul Toplantısı’nda 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin yapılan genel değerlendirmenin ardından, proje çalışmaları, akademik yayınlar, akademik ve bilimsel etkinlikler, akreditasyon ve kalite çalışmaları, fakültenin fiziksel ve teknik ihtiyaçları gibi çeşitli konular ele alındı. Ardından Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş, Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Uğurlu ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esennur Sirer söz alarak bölümlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Son olarak, İletişim Fakültesi akademisyenleri de söz alarak geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yaşadıkları deneyimleri paylaştılar.

Akademik yayın rekoru kırıldı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanları pandemi sürecinde akademik yayın rekoru kırdılar. Akademik Kurul toplantısında paylaşılan bilgilere göre, akademisyenler 2020-2021 eğitim yılı içinde 8 kitap, 53 kitap bölümü, 40 ulusal ve uluslararası dergilerde makale, 105 ulusal ve uluslararası konferans bildirisi, 6 kitap editörlüğü, 2 dergi editörlüğü, 26 kişisel ve karma sergi ve 6 proje olmak üzere toplam 246 akademik faaliyete imza attılar. İletişim Fakültesi ayrıca Güz döneminde 7. Uluslararası İletişim Günleri ile Bahar döneminde 8. Uluslararası İletişim Günleri'ni başarıyla gerçekleştirdi.