Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencilerinin mezuniyet projesi sunumları gerçekleştirildi
22.06.2023 16:48

Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencilerinin mezuniyet projesi sunumları gerçekleştirildi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema 4. Sınıf öğrencilerinin 2022-2023 Bahar Dönemi mezuniyet proje sunumları Fuat Sezgin Konferans salonunda 14-15 Haziran tarihlerinde iki gün süren bir programla gerçekleştirildi.

Mezuniyet projesi sunumlarında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı ve Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kabaş ve Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran jüri üyesi olarak yer aldı. Mezuniyet projeleri sunumlarının ilk gününde öğrencilerin hazırladığı televizyon programları ve kısa filmler, belgeseller ve video içerikleri izlenerek notlandırıldı. Bekçi, Hat, 200, Sessizlik, Kayıp Zaman ve Sanrı kısa filmleri gösterimi yapılan kısa filmler arasındaydı. Proje sunumlarının ikinci gününde ise Podcast programları dinlendi ve öğrencilerin projelerine dair sunumlar yapıldı.

İki gün boyunca kısa film, belgesel, TV programı, video içerik ve podcast formatında toplam 27 proje sunumu gerçekleştirildi. Mezuniyet projelerinde sıklıkla kısa film ve televizyon programı yapımına yönelen öğrencilerin bu sene tercihlerini çoğunlukla Podcast yapımcılığından yana kullandığı görüldü. Eskiden Hoş Bir Seda, Kendine Ait Bir Kadın, Farklı Renkler ve Farklı Tutkular podcast serileri dinlenen ve beğenilen podcastlar arasındaydı. Öğrencilerin mezuniyet projelerinin danışmanlığını da yapan jüri üyeleri, diğer jüri üyelerine projelerin yapım süreçleriyle ilgi bilgi paylaşımında bulundu. Öğrencilerin başarılı çalışmalarının yer aldığı proje sunumları jüri üyelerinin puanlamalarıyla sona erdi.