Görsel İletişim Tasarımı Bölümü sektörle işbirliği toplantılarını sürdürüyor
24.09.2021 16:41

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü sektörle işbirliği toplantılarını sürdürüyor


Haber Üsküdar

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, iletişim eğitimin kalitesini yükseltmek için sektörle işbirliği yapılmasına yönelik planlama toplantılarının ikincisini Fikirmod Reklam Ajansı ile gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, öğrencilerinin nitelikli ve sektörün beklentilerine karşılık verebilecek şekilde yetişmelerini sağlamak üzere sektörle kurulacak işbirliğinin haritasını çıkarmaya yönelik toplantılarını sürdürüyor. Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. And Algül’ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim-sektör işbirliği toplantılarının ikincisi Fikirmod Reklam Ajansı’ndan Ahmet Fettahoğlu ile gerçekleştirildi. Bölümün öğretim üyeleri Doç. Dr. Tolga Erkan, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karadoğan ve Dr. Öğr. Üyesi Cem Tutar’ın yanı sıra araştırma görevlileri Baran Kahraman ve Simge Kırteke’nin de katıldığı toplantıda, yeni dönemde düzenlenmesi planlanan etkinlikler ve akreditasyon süreci ele alındı.

Doç. Dr. And Algül’ün iletişim eğitiminde sektörün ihtiyaç ve tavsiyelerinin dikkate alınmasının önemine değinerek başladığı toplantıda, bölümün yeni eğitim döneminde gerçekleştireceği etkinliklerin öğrencilerin sektörde karşılaşacakları problemlerin çözümüne katkı sunacak şekilde planlanmasının önemine dikkat çekildi. Doç. Dr. Algül, Fikirmod Reklam Ajansı’ndan etkinliklerin yanı sıra fakülte müfredatının değerlendirilmesi ve seçmeli derslerin belirlenmesinde tavsiyede bulunmalarını beklediğini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karadoğan ise bölüm öğrencilerinin stajları konusunda da Fikirmod Reklam Ajansı ile işbirliği yapılmasının faydalı olacağını belirtti. Toplantıya sektör temsilcisi olarak katılan Ahmet Fettahoğlu ise Üsküdar üniversitesi ile gerçekleştirecekleri işbirliğinin karşılıklı olarak fayda sağlamasını beklediğini, kendilerinin ajans olarak Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret etmelerinin yanı sıra öğrencilerin ajans ortamı ve çalışma koşullarını yerinde görmelerini sağlamak adına ajansı ziyaret etmelerinden de memnun olacaklarını belirtti. Fettahoğlu, bölümün akreditasyon sürecinde de dış paydaş olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.