TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan Üsküdar İletişim’e iki ödül
25.10.2022 10:26

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan Üsküdar İletişim’e iki ödül


Haber Üsküdar

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda dereceye giren eserler belli oldu. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri bir birincilik ve bir ikincilik ödülü kazandılar.

2021-2022 eğitim öğretim yılında yaptıkları çalışmalar ile TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na katılan öğrenciler; “Radyo Yayıncılığı”, “Görsel Yayıncılık”, “Dijital Yayıncılık” ve “İletişim Kampanyası” olmak üzere dört ana kategoride yarıştı. Eylül ayında Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından ilk üçe kalan eserler belli oldu. Düzenlenen ödül töreninde ilan edilen derecelere göre Üsküdar İletişim’e bir birincilik ve bir ikincilik ödülü geldi.

Üsküdar İletişim’e podcast dalında birincilik, internet sitesi dalında ikincilik 

Dijital Yayıncılık Kategorisi Podcast Dalı’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Salih Doğan ve Eylül Oruç, Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı’nın yaptığı “Bir Kuple Rock” isimli projeleriyle birincilik ödülünün sahibi oldular.

Dijital Yayıncılık Kategorisi İnternet Sitesi Dalı’nda ise İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeynep Şahin ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü öğrencileri Gizem Altın ve Hayrunnisa Arıcı, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapiapis ve Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan'ın danışmanlığında hazırladıkları Duymazdan Gelme” isimli projeleriyle ikincilik ödülünü kazandılar.

Ödüllü öğrenci Üsküdar İletişim'e yatay geçiş yaptı

Bu dönem Erciyes Üniversitesi'nden Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’ne yatay geçiş yapan Muhammed Ramazan İkitepe, Teknofest Girişim Hikâyeleri isimli projesi ile Görsel Yayıncılık Kategorisi Video İçerik Formatı Dalı'nda Birincilik Ödülü'nün sahibi oldu.

Yarışmada 19 üniversiteden öğrenciler ödül aldı

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında Üsküdar Üniversitesi öğrencileri dışında dışında Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Bandırma Onyedi Mayıs Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kırgızistan Manas Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi öğencileri de ödül aldı.