Balâ Kırıkkol, Üsküdar İletişim öğrencileriyle atölye çalışması gerçekleştirdi
12.01.2024 22:34

Balâ Kırıkkol, Üsküdar İletişim öğrencileriyle atölye çalışması gerçekleştirdi


Haber/Fotoğraf: Umut ŞİMŞEK

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün düzenlediği “Pinching Yönetimi ve Bardak Yapımı” etkinliğinin konuğu olan Balâ Kırıkkol, İletişim Fakültesi öğrencilerine pinching yöntemi ve bardak yapımı eğitimi verdi.

Balâ Kırıkkol: "Sanatın içinde büyüdüm"

Yaşamının her anında sanatla iç içe olduğunu ve sanatla büyüdüğünü ifade eden Balâ Kırıkkol, “Babam da sanatçı olduğu için her zaman sanatın içindeydim ve sanatın içinde büyüdüm. Zaten hep sanata ilgim olmuştur. Ben aslında Dumlupınar Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Bir müddet bankacılık yaptım ancak çeşitli nedenlerden dolayı mesleğimi bırakmam gerekti. Evde durduğum süreç içerisinde kendim için ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Çünkü ev bana yetmemeye başlamıştı. Sanata olan ilgimden dolayı, seramikle ilgili şeyler araştırmaya başladım ve Aslı Ertürk Sanat Merkezi’ni keşfettim. Buradan aldığım eğitimlerle kendi evimde bir atölye kurdum. Atölyemde ufak tefek şeyler yaparak başladım. Şu anda çeşitli yerlerde atölye çalışmaları yapıyorum, eğitimler veriyorum. Ben kendi tasarladığım, hayal ettiğim şeyleri yapmayı çok seviyorum ve şu an istediğim yerdeyim. Bu iş için öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor, evet yetenek de önemli ama çalışmak birinci kural bence. Ben bu işe 40 yaşında başladım. Hiçbir şey için geç değil, yapmak istediği şeyler için her zaman çaba göstermeli insan. Eğer gerçekten isteyip çaba gösterirse yapabileceğine inanıyorum herkesin. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, öğrenmeye devam ediyorum, kendimi sürekli geliştirmek için uğraşıyorum. Bugün yaptığım çoğu işi Aslı Ertürk Kültür Merkezi’ne borçluyum. Başta Yasin Hocam, Aslı Hocam ve Baran Hocam olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Karşılaştığım her zorlukta bana yardımcı oldular, ellerinden geleni yaptılar” dedi.

Etkinlik, Balâ Kırıkkol’un öğrencilerle atölye çalışması yapması ve teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.