Üsküdar İletişim öğrencileri sosyal sorumluluk projeleriyle yarı finalde
22.04.2024 17:24

Üsküdar İletişim öğrencileri sosyal sorumluluk projeleriyle yarı finalde


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, “Hayal Edin Gerçekleştirelim” isimli sosyal sorumluluk projesi fikir yarışmasında yarı finale kaldılar ve “Girişimciye Dönüş Sertifika Programı”na katılım hakkı kazandılar.

Kredi Kayıt Bürosu’nun düzenlediği “Hayal Edin Gerçekleştirelim” isimli sosyal sorumluluk projesi fikir yarışmasına başvuran binlerce öğrenci arasından ilk yüze adlarını yazdırarak yarı finale kalan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, aynı zamanda “Girişimciye Dönüş Sertifika Programı’na katılım hakkı kazandılar. Öğrenciler projeleriyle en iyi 10 proje arasına katılarak finale kalmayı hedefliyor.

İnsan odaklı projeler

Dr. Öğr. Üyesi Zindan Çakıcı’nın danışmanlığında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Melike Erkek, Didem Konura ve Sena Mürekkebci’nin hazırladığı İsFunbul Uygulaması, İstanbul’da öğrencilerin kendilerine uygun fiyatlı gezi rotası oluşturabileceği bir uygulama fikri sunuyor. Proje aynı zamanda engelli öğrencilerin de düşünüldüğü bir alt yapı ile hazırlanıyor. Dr. Öğr. Üyesi Özgün Arda Kuş’un danışmanlığında Halka İlişkiler ve Tanıtım 4. sınıf öğrencilerinden Burak Tepe, Melisa Özbağ ve Elif Karakaş’ın geliştirdiği “Derin Bir Yaşam Çek İçine" isimli proje ise madencilere çalışma ortamlarında temiz ve sağlıklı bir hava solunması sağlama ve yaşanabilecek kazalarda anında müdahale imkânı sunuyor.