Üsküdar İletişimlilerden hareketli kampanya
23.12.2019 11:02

Üsküdar İletişimlilerden hareketli kampanya


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler dördüncü sınıf öğrencileri tarafından Mezuniyet Projesi dersi kapsamında ‘Hareket Et Kendini Mutlu Et’ isimli halkla ilişkiler kampanyası gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen etkinliğe üniversite öğrencilerinin yanı sıra akademik ve idari personel de katıldı.

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler öğrencileri Metehan Dalgıç, Sevinç Şahin, Berna Dağ ve Dilara Varış tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlenen ‘Hareket Et Kendini Mutlu Et’ etkinliği Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Güney Yerleşke C-D Blok lobi alanına kurulan parkurda gerçekleştirildi. Sağlıklı ve dinç bireyler olabilmek için günlük olarak yapılması gereken hareketlerin alan kısıtlılıkları nedeniyle gerçekleştirilemediği düşüncesi üzerine tasarlanan projede insanları hareket etmeye teşvik etme amaçlandı.

    

Etkinlikte sağlıklı yaşam üzerinde duruldu

Etkinliğe hazırlık sürecinde halkla ilişkiler öğrencileri tarafından bireyleri kampanyadan haberdar etmek amacıyla okulun duvarlarına afişler asılırken insanları hareket etmeye teşvik etmek için ise merdivenlere adım izleri konuldu. Katılımcıların rahatlıkla hareket edilebilecekleri bir gün belirlenmesinin ardından Üsküdar İletişim lobisinde kurulan parkur alanında bir araya gelindi. Kurulan parkurda katılımcılar yürüyüş, pilates çemberiyle bacak açma kapama hareketi, pilates topuyla oturma kalkma hareketi, mekik çekme, dambıl kaldırma, ip atlama ve tek ayak zıplama hareketlerini yapma imkânına sahip oldu. Etkinlik sırasında gönüllü katılımcılar hareket etmenin yararları hakkında da bilgilendirildi. Parkuru tamamlayan katılımcılara basketbol topu, futbol topu, hentbol topu, enerji içeceği, su matarası vb. harekete teşvik edici hediyeler verildi. Parkur alanının tamamlanmasının ardından katılımcılar müzik eşliğinde zumba dansı yaparak hem eğlendi hem de sağlıklı bir gün geçirdi. Etkinlik, katılımcılara çekiliş yoluyla hediyeler dağıtılmasının ardından son buldu.