Üsküdar İletişim'de çevrim içi sınavlara yönelik eğitim düzenlendi
05.04.2023 17:16

Üsküdar İletişim'de çevrim içi sınavlara yönelik eğitim düzenlendi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çevrim içi sınav sistemine dair eğiticinin eğitimi toplantısı gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından 30 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklama ile üniversitelerde Bahar dönemi ara sınavlarının çevrim içi olarak yapılmasına karar verilmesinin ardından Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ara sınavların nasıl yapılacağına ilişkin bir eğitim düzenlendi. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın başkanlığında yürütülen eğitime fakülte akademik kadrosunun yanı sıra, fakültede ders veren sektörden isimler de katıldı.

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Uzman Yardımcısı Buse Tekin'in verdiği eğitimde, ALMS (Advancity Learning Management System) programı üzerinden çevrim içi sınavların oluşturulması, farklı sınav türlerinin tanımlanıp değerlendirilmesi ve öğrencilerin yaşayabilecekleri olası sorunların nasıl çözüleceği gibi konular üzerinde duruldu. Buse Tekin, sunum esnasında öğretim elemanlarının sorularını da cevaplandırdı.