11. İFİG sosyal sorumluluk projeleri, Siirt İkizler Köyü İlkokulu’na kütüphane oldu
07.06.2024 11:36

11. İFİG sosyal sorumluluk projeleri, Siirt İkizler Köyü İlkokulu’na kütüphane oldu


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 11 yıldır aralıksız olarak düzenlediği Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinden elde edilen gelir, Siirt İkizler Köyü İlkokulu’na kütüphane yapılması için kullanıldı.

Köy okuluna kütüphane

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu (İFİG), nitelikli bildiriler ve yüksek katılım ile gerçekleşmesinin yanı sıra gerçekleşen sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çekti. Bu projelerden biri olan ve Cadence Boyaları’nın sponsorluğunda gerçekleşen “Kızların İzinde” kapsamında boyanan bez çantalardan elde edilen gelirler, Siirt İkizler Köyü İlkokulu’na kütüphane yapılması amacıyla bağışlandı. Bu kapsamda ayrıca Ağrı Ortaca Köyü’nde yaşayan 16 çocuk oyuncaklarıyla buluştu.

İş birlikleri ile yapılan projeler dikkat çekti

Sempozyum sırasında Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, BÜMED MEÇ İlköğretim Okulu öğrencileri ile İletişim Fakültesi bahçesinde atık maddelerden resimler yaptılar. Yapılan iş birliği sonucunda ortaya çıkan eserler, İletişim Fakültesi bahçesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Gerçekleşen serginin dışında sempozyum sırasında öğrenciler, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapiapis’in gerçekleştirdiği “Güneşe Tutunan Çocuklar”, “Özgür Kadınlar, Daha Güçlü Yarınlar”, “Küçük Adımlar” ve “Erken Teşhis” isimli sosyal sorumluluk projeleriyle, toplumsal sorunlara dikkat çektiler.