Eski öğrenciden LinkedIn’de kişisel marka inşa etme tüyoları
12.05.2023 16:15

Eski öğrenciden LinkedIn’de kişisel marka inşa etme tüyoları


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen ‘LinkedIn’de Kişisel Marka İnşa Etmek” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören etkinliğin moderatörlüğünü Doç. Dr. Özgül Dağlı üstlendi. Etkinliğe 2019 Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümü mezunu, Adesso yazılım şirketinde dijital medya uzmanı olarak çalışan Eylül Türkyılmaz Sönmez konuk oldu.

Reklamcılık Bölümü’nün düzenlediği “LinkedIn’de Kişisel Marka İnşa Etmek” başlıklı etkinlik öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Adesso yazılım şirketinden dijital medya uzmanı Eylül Türkyılmaz Sönmez, LinkedIn’de kişisel marka inşa etmenin basamaklarını anlatarak kendi deneyimlerini ve LinkedIn’de içerik üretmenin ayrıntılarını paylaştı.

LinkedIn’de gerçek insanlar ve hikayeler var

Eylül Türkyılmaz Sönmez, LinkedIn’i diğer mecralardan ayıran en önemli özelliğinin gerçek insanları ve hikayelerini barındığını söylerken paylaşımların etkileşim oranlarını artırmak için sahip olması gereken özelliklere yer verdi. LinkedIn’de diğer mecralara göre ziyaret başına çok daha fazla zaman geçirildiğini belirtirken deneyim ve bilgi paylaşımının da önemini vurguladı. Kendi LinkedIn hesabı üzerinden de çeşitli örnekler veren Sönmez, bir LinkedIn profilinin nasıl oluşturulması gerektiğini gösterdi. Çeşitli LinkedIn uygulamalarının da tanıtıldığı workshopta öğrenciler, LinkedIn’in bir iş arama mecrasından daha fazlası olduğunu gördüklerini belirttiler. Üsküdar Üniversitesi Reklamcılık bölümü 2019 mezunu olan Eylül Türkyılmaz Sönmez staj döneminde yaptıklarını, kendi iş hayatında nasıl bir yol izlediğini anlatarak öğrencilere yol gösterdi ve deneyimlerini paylaştı.