Üsküdar İletişim’de akreditasyon eğitim toplantısı gerçekleştirildi
04.10.2022 15:54

Üsküdar İletişim’de akreditasyon eğitim toplantısı gerçekleştirildi


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından  İletişim Fakültesi akademisyenlerine yönelik akreditasyon eğitimi gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, akreditasyon süreçlerine hakkında bilgi verdiği bir eğitim toplantısı gerçekleştirdi. Üsküdar Üniversitesi’nde İLEDAK tarafından akredite edilen ilk bölüm olan Gazetecilik Bölümü'nün geçirdiği başarılı akreditasyon sürecinin tecrübelerini paylaşan Prof. Dr. Süleyman İrvan, İLEDAK akreditasyonu için değerlendirme sürecinde olan Reklamcılık ile Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinin takip etmeleri gereken yol haritası hakkında bilgilendirmede bulundu. Eğitim toplantısına İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül, Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı başta olmak üzere İletişim Fakültesi akademik kadrosu geniş katılım sağladı.

"Akreditasyon sürecine herkesin hazır olması gereekiyor"

Prof. Dr. Süleyman İrvan, akreditasyon sürecinin sadece bölüm başkanı vee hocalarıyla ilgili olmadığını, bu sürece, öğrenciler, mezunlar, dış paydaşlar ve fakülte ve üniversite yönetiminin de hazır olması, herkesin akreditasyonun öneminin farkında olması gerektiğini ifade etti. "Bu dönem bizim için çok önemli. Öğrencilerimizi de bilgilendirmeli, onları sürecin asli parçası olarak görmeliyiz. Bizi en iyi anlatacak olan öğrencilerdir, mezunlardır, dış paydaşlarımızdır" diyen İrvan, özellikle saha ziyareti sırasında değerlendirme ekibinin görmek isteyeceği mekanların ya da belgelerin neler olabileceği konusunda bilgiler verdi.       

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik Bölümü’nün ardından Reklamcılık ile Görsel İletişim Tasarımı bölümleri de İLEDAK akreditasyon sürecinden geçiyor. İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği) tarafından oluşturulan İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) iletişim eğitiminin kalitesini arttırmayı hedefliyor. İLEDAK’ın değerlendirme sürecinden başarıyla geçen programlara iki ya da beş yıllık akreditasyon veriliyor. İLEDAK tarafından akredite edilen bölümler ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda da İLAD akreditasyonu ifadesi ile öne çıkıyor.