TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan Üsküdar İletişim’e ikincilik ödülü
09.10.2024 15:48

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan Üsküdar İletişim’e ikincilik ödülü


Haber Üsküdar

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri “Türkiye’nin Uzay Yolculuğu” isimli belgesel filmleriyle ikincilik ödülünün sahibi oldu.

2023-2024 eğitim öğretim yılında yaptıkları çalışmalarla TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na katılan öğrenciler; Mukadder Güneş, Zeynep Erva Karaçay ve Diyorbek Abdurakhimov, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran danışmanlığında çektikleri “Türkiye’nin Uzay Yolculuğu” adlı belgesel ile “Belgesel Film” kategorisinde ikincilik ödülünü kazandılar. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’ün de katıldığı ödül töreni Ankara’da TRT Arı Stüdyosu’nda gerçekleşti. Törende, ülke çapında öğrenim gören ve projelerini hazırlayan öğrenciler ödüllerini aldı.

“Çok mutlu ve gururlu hissediyoruz”

Ortaya koydukları eser ve kazandıkları başarı hakkında konuşan film ekibi şunları söyledi: “Öncelikle yoğunluğuna rağmen vaktini ayıran İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı'ya, “Message” deneyinin yürütücüsü Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan ve uzay ekibine teşekkür ederiz. Çok mutlu ve gururlu hissediyoruz, emeklerimizin karşılığını görebildiğimiz için. Sürecin başından itibaren ekip olarak kendi imkânlarımızla bu projeyi yürüttük. Zordu ama bu tarihi anları kayıt altına almanın verdiği heyecanla engellerin üstesinden geldik. Bizi destekleyen herkese ve bizi çok iyi ağırlayan TRT ekibine de ayrıca teşekkür ederiz."

Doç. Dr. Esennur Sirer: “Diğer öğrencilere rol model olacaklar”

Öğrencilerin kazandığı ödül hakkında açıklamalarda bulunan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer şunları söyledi: “Bu değerli ödülü üniversitemize kazandıran öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Dün akşam ödül töreninde bize çok güzel ve duygu dolu anlar yaşattılar. Umarım çok daha nicelerini almak için diğer öğrencilere rol model olurlar.”

Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran: “Arkadaşlarımız dönem boyunca çok çalıştı”

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran, bu tür projelerin uzun soluklu olduğunu söyleyerek, “Belgesel projeleri, emek yoğun ve uzun soluklu bir çalışma süreci gerektirir. Arkadaşlarımız da hedefledikleri belgeseli tamamlayabilmek için dönem boyunca çok çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu, tüm medya kuruluşlarının röportaj yapmak istediği Alper Gezeravcı'yla istedikleri görüşmeyi gerçekleştirip belgeseli tamamlayabildiler. Emeklerinin karşılığını bulması bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.