9. Uluslararası İletişim Günleri için start verildi
24.09.2021 15:16

9. Uluslararası İletişim Günleri için start verildi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, gelenekselleşen sempozyumu İletişim Günleri’nin dokuzuncusuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 23 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen Düzenleme Kurulu toplantısında sempozyumun bu yılki ana başlığı “Dijital Çağda İletişim Çalışmaları” olarak belirlendi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri'nin dokuzuncusunun ana başlığı “Dijital Çağda İletişim Çalışmaları” olarak belirlendi. Yapılan toplantıda her sene olduğu gibi bu yıl da iletişim alanından ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış davetli (keynote) konuşmacıların da yer alacağı konuşuldu. Sempozyumun 16-17-18 Mayıs 2022 tarihlerinde pandemi koşullarını da dikkate alarak yüz yüze ve zoom/webinar üzerinden olmak üzere karma biçimde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Sempozyumda dünya çapında tanınmış ünlü isimler yer alacak

Toplantıda, 9. Uluslararası İletişim Günleri/Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu’na katılacak davetli konuşmacılar hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Davetli konuşmacılar arasında kurumsal iletişim alanında çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Paul Argenti, Columbia Üniversitesi’nden Todd Gitlin, Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Lemi Baruh ve iki Pulitzer Ödülü’nün sahibi gazeteci Paul Salopek gibi iletişim alanında dünya çapında tanınmış ünlü isimler yer alacak.

Sempozyumun konu başlıkları belli oldu

Düzenlenen toplantıda sempozyumun konu başlıkları da belirlendi. İletişim Günleri’nde dijital çağda iletişim çalışmaları teması altında; yeni medya çalışmaları, geleneksel medyanın dönüşümü, iletişim bilimlerinde yeni paradigmalar, iletişim bilimlerinde yeni metodolojik yöntemler, yapay zekâ çalışmaları, dijital çağda sinema çalışmaları, dijital ayrım, sosyal medya çalışmaları, dijital çağda popüler kültür ve salgın döneminde iletişim gibi önemli konular tartışılacak.

Sempozyuma yoğun ilgi

Yurt içi ve yurt dışından çeşitli akademisyenlerin Bilim Danışma Kurulu’nda ve Düzenleme Kurulu’nda yer aldığı sempozyum önceki yıllarda geniş bir konuşmacı ve bildiri katılımıyla gerçekleştirilmişti. İletişim Fakültesi Dekanı ve Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nazife Güngör, önümüzdeki sempozyumda da aynı oranda katılımın gerçekleşmesini temenni etti.

Sempozyum çağrı metni çok yakında paylaşılacak

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası İletişim Günleri/Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu çağrı metni çok yakında akademik çevrelerle paylaşılacak