Çizgi Film ve Animasyon Bölümü 'Dijital İletişimde Üretim Teknikleri' etkinliği gerçekleştirdi
29.12.2021 12:05

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü 'Dijital İletişimde Üretim Teknikleri' etkinliği gerçekleştirdi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından düzenlenen “Dijital İletişimde Üretim Teknikleri” etkinliğine Bilişim Uzmanı Şehmuz Güler konuk oldu.

Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik’in de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Şehmuz Güler NFT, Metaverse ve Web 3.0 hakkındaki görüşlerini öğrencilerle paylaştı.

“NFT ve Metaverse’ün geleceği olduğunu düşünmüyorum”

Şehmuz Güler şu an dijital dünyanın tüm paydaşlarını cezbeden NFT ve Metaverse’ün sanıldığı kadar uzun soluklu etkiye sahip olmayacağını düşündüğünü söyledi. Güler özellikle Metaverse’ün yaygınlaşması için gereken teknik altyapının ve Web 3.0 uygulamalarının bu evrene entegrasyonunun dünya genelinde uygulanmasının çok kolay olmadığını ifade etti. Şehmuz Güler bunun yanı sıra Metaverse evreninin yaratacağı maliyetlerin de hem şirketler hem de bireyler açısından sorun olabileceğini dile getirdi.

“Metaverse’ün insan yaşamı üzerindeki etkileri de önemli”

Bir insanın Metaverse evrenine dahil olmasının çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceğini belirten Güler, sanal gerçeklik gözlüğü üzerinden örnekler verdi. Güler, sanal gerçeklik gözlüğü kullanarak iş yaşamına dahil olmanın bireylerde baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sorunların önünü açabileceğini çünkü bu gözlükleri belirli bir sürenin üstünde kullanmanın insan fizyolojisi için uygun olmadığını söyledi. Güler, Metaverse’ün olası etkilerinden bahsederken South Park dizisinin farklı bölümlerinden örnekler verdi. Öğrencilerle paylaşılan örneklerde Metaverse evreninin temelini oluşturun sanal gerçekliğin neden hiçbir zaman gerçek yaşamın yerini tutamayacağı anlatılıyordu.

Şehmuz Güler’in NFT, Metaverse ve Web 3.0 ile ilgili görüşlerini paylaşmasının ardından soru cevap kısmına geçildi. Bu kısımda Güler kendi deneyimlerini öğrencilere aktarırken Metaverse evreni hakkında gelen sorulara da yanıt verdi. Soru cevap kısmının sona ermesiyle etkinlik tamamlandı.