Reklamcılık bölümü öğrencilerine ADCampus sertifikası
26.04.2024 19:56

Reklamcılık bölümü öğrencilerine ADCampus sertifikası


Haber- Ümmü Gülsüm Dural

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri Melda Zeynep Sarı, Duygu Nur Zop ve Rumeysa Can, Reklamcılık Vakfı tarafından organize edilen ADCampus eğitim programından başarı sertifikaları aldılar. 

Reklamcılık Vakfı tarafından düzenlenen ADCampus sertifika programı yaratıcı strateji ve medya olmak üzere iki modül halinde işlendi. Yeni nesil reklamcı adaylarının profesyonellerden alacakları online eğitim ile sektöre alışma sürecini hızlandırmak ve mesleğe ilk adımlarını emin bir şekilde atmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen sertifika programına Üsküdar Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri Melda Zeynep Sarı, genç kristal yarışmasında finalist kontenjanından, Duygu Nur Zop ve Rumeysa Can burslu kontenjandan katılma hakkına sahip oldu.

Rümeysa Can: "Eğitimde yeni nesil reklamcılığın temel taşlarına değinildi"

ADCampus sertifika programı hakkında Rümeysa Can, “Reklamcılık Vakfı'nın düzenlemiş olduğu kreatif ajans eğitimi ve medya ajans eğitiminden kreatif tarafı seçerek ilerledim. Katılan konuşmacılar, sektörden çok özel isimlerle bize bütün deneyimlerini aktardılar. Eğitimde stratejik planlama, kreatif yaklaşım, müşteri ilişkileri, prodüksiyon, sosyal medya yönetimi, influencer marketing, WEB/APP proje yönetimi gibi yeni nesil reklamcılığın temel taşlarına değinildi. Bu eğitimin sonucunda sınav hakkını kazanıp başarıyla sertifika almaya hak kazandım. Başarıyla yürütülen çok keyifli bir etkinlikti” dedi.

Duygu Nur Zop: "Eğitim beni iş hayatına hazır hale getirdi"

Ajans deneyimi yaşayan Duygu Nur Zop, “Yaratıcı reklamcılıkla ilgili aldığım online eğitim, farklı ajansların deneyimli profesyonelleriyle buluşarak sektördeki güncel trendleri, stratejileri ve teknikleri keşfetme fırsatı sundu. Eğitim boyunca, sektörde başarılı olmanın sırlarını öğrenirken, yaratıcılığın sınırlarını genişletme fırsatı buldum. Bu eğitim sayesinde, yaratıcı reklamcılığın dinamiklerini anladım. Eğitim beni sektördeki güncel eğilimlerle donatarak, ajansa ve iş hayatına hazır hale getirdi” ifadelerini kullandı.

Melda Zeynep Sarı: "Bu bizim için çok güzel bir ödül oldu"

Kazandığı eğitimin çok güzel bir ödül olduğunu söyleyen Melda Zeynep Sarı, “Kristal Elma yarışmasında finale kaldığımızdan dolayı ADCampus eğitimini almaya hak kazandım. Bu bizim için çok güzel bir ödül oldu. Medya ve kreatif taraf olarak iki bölüm vardı. Ben kreatif tarafını seçtim fakat burada sadece kreatif eğitimi almadık. Kreatif direktörlerden, prodüksiyondan, influencerdan, stratejiden, müşteri temsilcilerinden yani aslında bir ajansın bütün departmanlarından kısa ve hızlı bir eğitim aldık. Daha öncelerde konferanslarda, etkinliklerde sunumlarını dinlediğim insanları birebirde görüp bize yaşadıklarını anlatmaları bize ders vermeleri çok büyük bir olanaktı” şeklinde konuştu.