Görsel İletişim mezunu, tasarımcının serüvenini anlattı
27.10.2023 10:00

Görsel İletişim mezunu, tasarımcının serüvenini anlattı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül moderatörlüğünde “Mezunlardan Deneyim: Tasarımcının Serüveni” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak Balonevi Görsel İletişim Uzman Yardımcısı Çiğdem Didem Bozat katıldı.

"Kendinizi geliştirmeniz önemli"

Online olarak gerçekleştirilen etkinliğin konuğu olan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu, Balonevi Görsel İletişim Uzman Yardımcısı Çiğdem Didem Bozat, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinin önemine vurgu yaparak tavsiyelerde bulundu. Bozat, “Çoğu meslekte kendini geliştirmeden bir yerlere varamıyorsun, çünkü şu anda 2023 yılındayız eğer şu anda kalırsak 10 sene sonra yaptığımız tasarımların hiçbir değeri kalmayacak. En basiti iki sene önceki tasarımlar, iki sene önceki düşünceler, iki sene önceki kullanılan renkler şu anda olmuyor. Kıyafette de bu böyledir. Yeni sezon, yeni trend… Bu tarz ilerlersek bizim için daha iyi olacaktır. Hayat böyledir. Keşfetmeden ilerleyemiyorsun, hayatı yaşayamıyorsun. Kendinizi kitaplarla, seminerlerle geliştirebilirsiniz. Bunun yanında sanat galerilerini kesinlikle tavsiye ediyorum. Farklı bakış açılarını görmeniz için çok güzel yerler. Bu tarz yerlerde var olursanız geleceğiniz ve sizin için çok faydalı olur. Kendimize ilham olabilmek için doğa ve hayattan beslenebiliriz, bunlardan çok büyük ilhamlar alabiliriz” şeklinde konuştu.

"Stajınızı ajanslarda yapın"

İş hayatına atılmadan önce yapılması gerekenlerden bahseden Bozat, "Çalıştığınız her alanda kendinize yeni bilgiler katıyorsunuz. Stajlarınızı ajanslarda yapmanızı tavsiye ediyorum çünkü oraya öğrenmeye gidiyorsunuz, doğal olarak ajanslarda sorabilme hakkınız doğuyor. Üniversitede yaptığım her çalışmayı özgeçmişime ekleyerek bu günlere geldim. Bence ortalamanız üçün üzerinde olmalı. Çalışın, çabalayın ve bunu başarabilirsiniz. Her zaman çalışabilmelisiniz. Her zaman bilgisayarın başına oturduğunuz zaman ilham almalısınız. Sadece kendi alanınızda kitap okumayı düşünmeyin; sanat, roman, polisiye, fantastik alanlarında da kitap okumalısınız. Bir kitabı okurken tasarımcı gözüyle o kitabın kapağına bakacaksınız, inceleyeceksiniz, sizin nasıl bir tasarım yapabileceğinizi düşüneceksiniz" dedi.

Etkinlik Çiğdem Didem Bozat’ın öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.