Spor gazetecileri yarışmasının kazananı Elif Aksu
10.06.2024 10:29

Spor gazetecileri yarışmasının kazananı Elif Aksu


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi Ana Sponsorluğunda ve Fotospor’un iş birliğiyle başlatılan “Spor Gazetecileri Yarışıyor” yarışmasında kazanan Elif Aksu oldu.

Ünlü spor spikeri Derya Oruçoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı, farklı üniversitelerden gelen ve yarışmaya hak kazanan öğrencilerin yarıştığı, Fotospor Genel Yayın Yönetmeni Şevket Arslan, Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Süleyman İrvan, Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Doç Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Doç. Dr. Yıldıray Kesgin ile Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve ünlü teknik direktör Giray Bulak’ın jürisinde yer aldığı yarışmanın kazananı, Üsküdar İletişim mezunu Elif Aksu oldu.

İlk kadın spor gazetesi genel yayın yönetmeni

6 haftalık zorlu yarışmanın sonunda birinci olan Elif Aksu, aynı zamanda Türkiye’de ilk kez bir spor gazetesinin kadın genel yayın yönetmeni olarak tarihe geçti. Konuyla ilgili konuşan Aksu, “Yarışmayı birinci olarak tamamlamak benim için gerçekten çok özel ve mutluluk verici bir deneyimdi. Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu olarak, gazetecilik benim için oldukça farklı ve heyecan verici bir alan. Spora olan ilgim nedeniyle bu yarışmaya katılmaya karar verdim ve bu kararın ne kadar doğru olduğunu gördüm. Benim için yeni olan bu alanda çok şey öğrendim. Yarışma boyunca kendimi geliştirmek için çok çaba sarf ettim, emek verdim ve bu çalışmalarımın karşılığını aldığım için çok mutluyum. Ayrıca, yarışmada tek kadın yarışmacı olarak bulunmanın getirdiği zorlukları da yaşadım. Medya sektöründe zaten çok fazla çabalamamız gerekirken, bir kadın olarak ekstra çaba sarf etmek zorunda kalıyoruz maalesef. Bu yarışmada en net gördüğüm şeylerden biri de buydu. Tüm zorluklara rağmen çalışmaktan vazgeçmeyip kendimi geliştirmeye devam ettim ve bunun sonucunda birinci oldum. Gazetelerimde her zaman tüm spor dallarına yer vermeye çalıştım. Medyanın gücü, sporun güzelliklerini ve çeşitliliğini kitlelere aktarmada çok büyük. Bu yüzden, medya olarak sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Sporun evrensel dilinin insanları birleştirici ve motive edici gücünü kullanarak, daha kapsayıcı ve ilham verici içerikler üretmeye devam edeceğim. Yarışma süresince edindiğim tecrübeler sadece mesleki anlamda değil, kişisel olarak da bana çok şey kattı. Özellikle kadınların medya ve spor alanlarında daha fazla yer alması gerektiğine inanıyorum. Bu yarışma, kadınların da bu alanlarda ne kadar başarılı olabileceğini göstermesi açısından önemliydi. Bir sonraki programlara katılacak olan diğer yarışmacılara özellikle kadın yarışmacılara umarım ilham olmuşumdur” dedi.

Yarışmanın son gününde ikinci olan Ata Günaydın, üçüncü olan Efecan Öztaş, dördüncü olan Talha Gündoğmuş ile Kadir Ayhan, Ahmet Can Aras, Taha Eren Başlar ve Umut Bilgen sertifikalarını jüri üyelerinden aldılar.

Spor Gazetecileri Yarışıyor’un yeni yarışmacıları ve program tarihi önümüzdeki günlerde izleyiciyle paylaşılacak.