Üsküdar İletişim, akademik kurul toplantısında güz dönemini değerlendirdi
10.02.2023 23:11

Üsküdar İletişim, akademik kurul toplantısında güz dönemini değerlendirdi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından ikinci Akademik Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya fakülte akademik kadrosu katılım sağladı.

Fakülte akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleşen İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün açılış konuşmasıyla başladı. İletişim Fakültesi akademisyenlerinden gelen katkılar ile süren toplantı, gündem maddelerine ilişkin yapılan değerlendirmeler ile devam etti.  

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Akademik Kurul toplantılarımızı 15 günde bir gerçekleştireceğiz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz üzere bundan sonra Akademik Kurul toplantılarımızı 15 günde bir gerçekleştireceğiz. Bu toplantıların Fakültemize verimlilik getireceğine inanıyorum. Düzenli olarak gerçekleştireceğimiz toplantıların sabit gündemleri olacak. Bunlardan ilki araştırma projeleri. Böylelikle süreçleri takip altına alabileceğiz. İkinci sabit gündem konusu ise kalite akreditasyon çalışmaları olacak. İlerleyen süreçlerde iki bölümde başvuru yapma planı içerisindeyiz. Onun dışındaki konular ise değişken olacak. Gündeme göre yeni konular belirlenebilecek” diyerek ilerleyen süreçlerde yapılacak olan toplantılara yönelik bilgilendirmede bulundu.

“Bahar döneminin açılışı biraz daha ertelenecek”

Konuşmasına mevcut duruma ve eğitim alanındaki yansımalarına değinerek devam eden Prof. Dr. Güngör, “Yeni bir kriz ve felaket döneminden geçiyoruz. Ülke olarak hepimizin başı sağ olsun. Bu yaraların sarılması uzun bir süre alacak. Sadece sürecin deprem bölgesinde tamamlanması değil, psikolojik ve ekonomik etkileri de olacak. Maalesef böyle bir olağanüstü felaket yaşıyoruz. Bu yaşanmakta olan feci durum nedeniyle YÖK’ün de aldığı karar doğrultusunda bahar döneminin açılışı biraz daha ertelenecek. Benzer şekilde bütünleme sınavlarımız da ertelendi. İlerleyen süreçlerde ders kayıtlarımız başlayacak ve zamana yayılacak. Biz tabi ki ders hazırlıklarımızı yapalım, gelişmelere göre dönem her an başlayabilir. Bu süreçte kendi çalışmalarınıza odaklanabilirsiniz” ifadelerini kullandı.  

“Bu süreçte en önemli konulardan biri haber ve haberleşme”

Deprem gibi kriz anlarında iletişimin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Nazife Güngör, “Bu süreçte en önemli konulardan biri haber ve haberleşme. Böyle dönemlere hazırlıklı olmadığımız için bir panik ortamı hâkim oluyor ve krize dönüşüyor. Bu nedenle de kriz ve deprem dönemi için Prof. Dr. Süleyman İrvan Hocamız bir çalışma yaptı. Bu çalışmayı kendisinden dinlemek isteriz” dedi ve sözü Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’a bıraktı.

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Birçok yardım çağrısı sosyal medyadan yapıldı ve çok sayıda insan kurtarıldı”

Yaşanan depremin ardından sosyal medyanın önemli bir konuma yerleştiğini ifade eden Prof. Dr. İrvan, “Hepimiz biliyoruz ki sosyal medya çok önemli hale geldi. Birçok yardım çağrısı sosyal medyadan yapıldı ve çok sayıda insan kurtarıldı. Biz de zaman zaman medyaya açıklamalar yapıyoruz, talep geldikçe kendi görüşlerimizi açıklıyoruz. Ben de düşündüm ki, Fakülte olarak böyle bir çalışma yaparsak bu bir ilk olacak. Bu da çalışmayı çok değerli kılacak. Bu süreçte yanlış olan şeyleri gördük. Sahaya giden muhabirlerin deprem deneyimleri yok, hiçbir hazırlık yapılmamış ve eğitimler verilmemiş. Dolayısıyla da hatalar yapılıyor. Bu nedenle 30 maddelik bir kılavuz hazırladım. Gelen öneriler ve düzeltmeler doğrultusunda geliştirebiliriz” diyerek fakülte akademik kadrosunu hazırlanan kılavuz hakkında bilgilendirdi. Fakülte akademik kadrosu da düşünce ve önerilerini paylaşarak rehberin geliştirilmesine katkı sağladı.

Kılavuza ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından Güz dönemi memnuniyet anketlerinin değerlendirilmesi yapıldı ve ardından bahar dönemine, akreditasyon sürecine ve 10. Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu’na ilişkin hazırlıklar konuşuldu.