Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezun öğrencileri dinledi
20.06.2023 15:39

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezun öğrencileri dinledi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyeleri ve mezun öğrenciler değerlendirme toplantısı için bir araya geldi. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda mezun öğrenciler aldıkları eğitimi değerlendirerek önerilerde bulundular. 

Halkla İlişkililer ve Tanıtım Bölümünün akreditasyon çalışmaları kapsamında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu, Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Güler, Arş. Gör. Zindan Çakıcı, Arş. Gör. Osman Tosun ile mezun öğrenciler; Kübra Başkaya, Merve Öztürk, Muhammet Emin Özdemir, Deniz Çetinkaya, Büşra Sönmez, Ahmet Hakan Ovalı ve Sertan İnan biraraya geldiler. 

"Aldığımız çok yönlü eğitim sayesinde birçok farklı sektörde çalışabilmenin avantajını yaşıyoruz" 

Öğretim üyeleri, mezun öğrencilerden verdikleri eğitim hakkında değerlendirme ve yeni, uygulanabilir fikirler aldılar. Çok yönlü bir eğitim anlayışıyla aldıkları eğitimin bakış açılarını genişlettiğini ve bu eğitim sayesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunları olarak birçok farklı sektörde çalışabilecek olmanın avantajını yaşadıklarını belirttiler. Mezun öğrenciler, “Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri” zorunlu dersi kapsamında öğrendikleri bilgilerle kendilerini ifade etmekte yaşadıkları rahatlığın faydalarını gündelik ve iş hayatında da gördüklerini ifade ettiler. Öğrenciler, öğrencilik yıllarında elde edilen sertifikaların önemine dikkat çekerek, üniversite tarafından verilen sertifikalı eğitimlerin ve etkinliklerin sayısının arttırılması gerektiğini dile getirdiler. Mevcut öğrencilerin bir mentorluk uygulamasına ihtiyaç duyabileceklerini dile getiren mezunlar, böyle bir uygulamanın hayata geçmesi durumunda gönüllü olabileceklerini de sözlerine eklediler.