Üsküdar İletişim’in akademik kadrosu büyüyor
14.09.2021 16:02

Üsküdar İletişim’in akademik kadrosu büyüyor


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik kadrosuna yeni katılan öğretim elemanları ile tanışmak üzere genel bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İletişim Fakültesi öğretim elemanları ile fakültenin idari çalışanları katıldı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, bünyesinde bulunan yedi bölüm ile 2021-2022 eğitim öğretim hazırlıklarına devam ediyor. Eylül ayında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik kadrosuna katılan hocalarla birlikte ise akademik kadro hızla büyümeyi sürdürüyor. Yeni dönemde Doç. Dr. And Algül, Arş. Gör. Baran Kahraman ve Arş. Gör. Simge Kırteke Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde, Doç. Dr. Fatma İpek Çevik ve Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nde, Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural Gazetecilik Bölümü’nde, Arş. Gör. Osman Tosun ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde görev alacak.

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Nazife Güngör yaptı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Hepiniz hoş geldiniz. Bu toplantıyı bir tanışma toplantısı olarak düzenledik. Son bir ay içerisinde aramıza yeni hocalarımız katıldılar. Önce bir tanışma yapıp, daha sonra da dönemle ilgili birkaç konuya değineceğiz” dedikten sonra sözü, kendilerini tanıtmak üzere göreve yeni başlayan öğretim elemanlarına bıraktı.

Göreve yeni başlayan öğretim elemanları kendilerini tanıttı

Açılış konuşmasının ardından Üsküdar İletişim’e yeni katılan öğretim elemanları kendilerini tanıtarak, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma İpek Çevik, “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ailesine katılmaktan dolayı çok mutluyum. Özellikle dekan hocama çok teşekkür ederim. Kendisiyle çalışmak benim için çok önemliydi. Öğrenciyi yetiştirme ve sektöre kazandırma noktasında çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Okulda çok sayıda bilgisayar var ve bunları diğer bölüm hocalarıyla birlikte çok verimli bir şekilde kullanabiliriz. Onlardan da desteklerini bekliyorum. Eksiklerimizi de birbirimize söyleyerek belirli ölçüde giderebiliriz. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. And Algül, “Aranıza katılmaktan ve burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Bu konuda da bana yardımcı olduğu için Nazife Hoca’ma çok teşekkür ediyorum. Tüm hocalarıma ve öğrencilerime güzel bir dönem diliyorum. Umarım her şey çok güzel olur, daha iyi bir şekilde görevlerimizi gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nden Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, “Aslında alanım gazetecilik üzerine ama son yıllarda yeni medya alanında da çalışıyorum. Doktora tezimde de animasyonu kültürel bir ürün olarak çalışmıştım, bu nedenle bu alanla ilgili verebileceğim dersler de var. Herkesle tanıştığıma çok memnun oldum” şeklinde konuştu.

 

Gazetecilik Bölümü’nden Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural şunları söyledi: “Bu ekibe dâhil olmam benim için çok keyifli bir süreç. Bu konuda Nazife Hoca başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Benim de çalışma alanlarım ağırlıklı olarak sinema ve televizyon. Dijitalleşme ve toplumsal cinsiyet konularında da çalışıyorum. O yüzden Yeni Medya ve İletişim Bölümü’ne de destek olabileceğimi düşünüyorum.”

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Arş. Gör. Simge Kırteke, “Aranızda olmaktan çok mutluyum. Görsel iletişim tasarımı lisans mezunuyum, aynı zamanda reklam bölümünde de yan dal yapmıştım. İletişim bilimlerinde yüksek lisansımı da yeni bitirdim. Tezimi tipografi üzerine yazdım. Çalışmalarımı bu alanda devam ettiriyorum. Kendimi daha fazla geliştirebileceğim bir yerde olduğuma inanıyorum” dedi.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Arş. Gör. Baran Kahraman şu ifadeleri kullandı: “Üsküdar Üniversitesi’nde hazırlıktan lisans eğitimimin sonuna kadar beş yıl gibi bir süre geçirdim. Hem reklamcılık bölümünü hem de görsel iletişim tasarımı bölümünü bitirdim. Dolayısıyla karma bir yapım var. Özgül Hocam’dan Süleyman Hoca’ma, Esra Hocam’dan Nejla Hocam’a olmak üzere birçok hocamdan ders aldım. Şu anda da çalışma arkadaşınız olmak ve yanınızda bulunmaktan mutluyum. Umuyorum ilerde daha iyi çalışmalar, birlikte ortak yürüteceğimiz işler yapıyor olabiliriz.”

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Arş. Gör. Osman Tosun ise, “Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İngilizce Bölümü’nden mezun oldum. Sosyoloji İngilizce Programı’yla da çift anadal yaptım. Şu anda da yine Maltepe Üniversitesi Pazarlama İletişimi’nde yüksek lisansıma devam ediyorum. Daha yolun çok başındayım, bunu biliyorum ama ben kariyerime akademide devam etmek istiyordum. Sizler gibi değerli hocalarla birlikte çalışmak da beni çok mutlu etti” sözlerini kullandı.

Bölümler ve öğretim elemanları tanıtıldı

Göreve yeni başlayan akademik personellerin konuşmalarının ardından Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Can Diker, Halkla İlişkiler Bölümü’nden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Aslan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, kendilerini tanıtarak, bölümleri hakkında bilgilendirmede bulundular. Önceki dönemlerde görev yapmakta olan akademik ve idari personellerin de kendilerini tanıtmalarının akabinde toplantı sona erdi.