Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencilerle buluştu
12.06.2023 16:31

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencilerle buluştu


Haber Üsküdar - Hazal Göksun

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri ve mezun öğrenciler değerlendirme ve akreditasyon toplantısı için biraraya geldi. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda mezun öğrenciler aldıkları eğitimi değerlendirerek öneri ve tavsiyelerde bulundular.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün akreditasyon çalışmaları kapsamında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı, Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kabaş, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran Doğan ve Arş. Gör. Yezdan Çelebi ile mezun öğrenciler; Nurbanu Erdönmez, Furkan Tekkanat, Doğan Can Ekinci, Öznur Uyanık, Zeynep Delikanlı, Nöyfel Tak, Sevde Tüfekçi, Sena Nur Gürer ve Emre Köz biraraya geldiler.

Multidisipliner yaklaşımlı eğitimin önemine değindiler

Öğretim üyeleri, mezun öğrencilerden verdikleri eğitim hakkında değerlendirme ve yeni, uygulanabilir fikirler aldılar. Eğitimin çok yönlü (multidisipliner) ve uygulama ağırlıklı olması konusunda pozitif, İngilizce eğitiminin eksikliği konusunda ise negatif dönüş aldılar. Mezun öğrenciler ürettikleri projeler sayesinde kendi yeteneklerini keşfettiklerini ve sektörde faydalarını gördüklerini belirttiler. Henüz iş arama sürecinde olan mezunlar içinse öğretim üyeleri yapılması gerekenlere dair bir yol haritası çizdiler. 

Mezunlar, genelde sektörde dijital medya üzerine çalıştıklarını ve pazarlama alanlarında eksikliklerinin olduğunu belirttiler. Sinema alanında ise asistan eksikliğinin fazla olduğunu, yapım şirketleriyle iletişim kurarak asistanlıkla sektörde çalışmaya başlanabileceği konusunda tavsiye verdiler.