Üsküdar İletişim'de pandemi çözümü: Yüksek lisans mülakatları çevrim içi ortamda gerçekleştiriliyor
01.07.2020 13:30

Üsküdar İletişim'de pandemi çözümü: Yüksek lisans mülakatları çevrim içi ortamda gerçekleştiriliyor


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde eğitim veren Nöropazarlama, Medya ve Kültürel Çalışmalar, Yeni Medya ve Gazetecilik ve Görsel İletişim Tasarımı yüksek lisans programlarına başvurular ve değerlendirmeler başladı.

İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya ve Kültürel Çalışmalar Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Nazife Güngör, Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Dr. Öğr.Üyesi Şaha Baygül Özpınar, Yeni Medya ve Gazetecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Süleyman İrvan ile Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hatice Öz Pektaş'tan oluşan mülakat jürisi, İletişim Fakültesi koordinasyonunda sürdürülen tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adayları çevrim içi ortamda mülakata aldı. 

İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazife Güngör, ilk çevrim içi mülakat deneyimi için şunları söyledi: "Bugün bir ilki gerçekleştirerek yüksek lisans giriş mülakat sınavlarımızın bir kesitini Zoom üzerinden yaptık.  Prof. Dr. Süleyman İrvan, Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş, Dr. Öğr. Üyesi Şaha Baygül Özpınar ve benim katılımımla oluşan jüri tarafından gerçekleştirilen çevrim içi mülakat sınavına 10 aday öğrenci katılım gösterdi. Her biriyle yaklaşık 15 dakika kadar görüşme yapıldı. Adayların da memnuniyeti gayet yüksek oldu. Programa bağlanan öğrencileri ilk başta bekleme odasına aldık ve her birini sırayla görüşmeye  kabul ettik. çevrim içi ortam yerine yüz yüze mülakatı tercih eden aday öğrencileri de bugün öğleden sonra mülakata alacağız. İleri tarihteki mülakatlarımızı da aynı sistemle gerçekleştireceğiz."

Yeni Medya ve Gazetecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Süleyman İrvan da Kovid-19 salgını nedeniyle bir süredir çevrim içi ortamda eğitim faaliyetlerini aksatmadan sürdürdüklerini ve deneyim kazandıklarını, mülakatların da çevrim içi ortamda gayet başarılı biçimde yapılabildiğini gördüklerini söyledi. Süleyman İrvan, "Kültürel çalışmalar, medya çalışmaları, popüler kültür, görsel iletişim tasarımı, sosyal medya, yeni medya, gazetecilik, nöropazarlama gibi alanlarda yüksek lisans yaparak kendilerini geliştirmek isteyen adayları Üsküdar Üniversitesi'ne bekleriz" dedi.

Adaylar başvuru alanlarıyla ilgili soruları cevaplandırdılar

Mülakatta adaylara neden yüksek lisans yapmak istedikleri, başvurdukları programı neden seçtikleri, lisans eğitimi aşamasında başvuru alanına ilişkin dersler alıp almadıkları gibi sorular soruldu.