TRT yarışmasında Üsküdar Üniversitesi'nden yedi finalist
14.09.2022 14:24

TRT yarışmasında Üsküdar Üniversitesi'nden yedi finalist


Haber Üsküdar

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda ön değerlendirmeyi geçerek finale kalan eserler belli oldu. Üsküdar Üniversitesi öğrencileri de yaptıkları dört proje ile adlarını finale yazdırmayı başardı.

2021-2022 eğitim öğretim yılında yaptıkları çalışmalar ile TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na katılan öğrenciler; “Radyo Yayıncılığı”, “Görsel Yayıncılık”, “Dijital Yayıncılık” ve “İletişim Kampanyası” olmak üzere dört ana kategoride yarıştı. “Radyo Yayıncılığı” ana kategorisi altında ‘radyo programı’, ‘radyo drama’ ve ‘radyo belgesel’; “Görsel Yayıncılık” ana kategorisi altında ‘animasyon film’, ‘belgesel film’, ‘kısa film’, ‘haber’ ve ‘video içerik formatı’; “Dijital Yayıncılık” ana kategorisi altında ise ‘internet sitesi’, ‘sosyal medya yönetimi’, ‘internet haberi’ ve ‘podcast’ olmak üzere alt kategoriler yer aldı.

 Dijital Yayıncılık kategorisinde iki proje finalde

İlan edilen ön değerlendirme sonuçlarına göre, Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinden Salih Doğan, Eylül Oruç, Zeynep Şahin, Zeynep Acar, Gizem Altın ve Hayrunnisa Arıcı tarafından hazırlanan projeler ön değerlendirme aşamasını geçerek finale kaldı. Dijital Yayıncılık Kategorisi İnternet Sitesi dalında İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeynep Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü öğrencileri Gizem Altın ve Hayrunnisa Arıcı, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapiapis ve Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan danışmanlığında hazırladıkları “Duymazdan Gelmeisimli proje ile finalist oldu. Dijital Yayıncılık Kategorisi Podcast dalında ise İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Salih Doğan ve Eylül Oruç, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı danışmanlığında hazırladıkları “Bir Kuple Rock” isimli projeleri ile finale kalmayı başardılar.

Görsel Yayıncılık kategorisinde iki proje finalde

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencisi İlayda Ağca, Haber dalında Rüzgarın Kanatları projesiyle finale kalmayı başardı. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Rabia Soy da Video İçerik Formatı dalında Sosyal Bağımlılık ve Tehlike isimli projesi ile TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda finale kaldı.

Seçici Kurul değerlendirmeleri devam ediyor

Eylül ayında Seçici Kurul tarafından yapılacak olan değerlendirmelerin ardından ilk üçe kalan eserler belli olacak. Düzenlenecek olan ödül töreninin tarihi ise ilerideki günlerde ilan edilecek.