Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği Sempozyumu yarın başlıyor
14.05.2024 12:13

Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği Sempozyumu yarın başlıyor


Haber Üsküdar

Üsküdar İletişim'in markalaşmış sempozyumu olan Uluslararası İletişim Günleri'nin 11.si, “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” ana temasıyla yarın başlıyor. 15-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan sempozyumun 2'si davetli konuşmacılar oturumu olmak üzere toplam 50 oturumda 252 bildirisi sunulacak. Ayrıca, son gün gerçekleşecek Yuvarlak Masa Oturumunda  gazeteciliğin geleceği konuşulacak.

Üsküdar Üniversitesi 11. Uluslararası İletişim Günleri, 15 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. Bu yılın ana temasının “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” olarak belirlendiği sempozyumda Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda iletişim akademisyeni bildirilerini sunacaklar.

Sempozyum, düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör ve Kurucu Rektör ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmalarıyla açılacak. 

Yedi davetli konuşmacı var

11. Uuslararası İletişim Günleri'nin açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacılar oturumu gerçekleştirilecek. Çarşamba günü yapılacak ilk davetli konuşmacılar oturumunun moderatörlüğünü İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu yapacak. Bu oturumda Goldsmiths, Londra Üniversitesi'nden Prof. Dr. Natalie Fenton, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Haluk Geray, Emekli Profesör Prof. Dr. Ümit Atabek konuşacak. Perşembe sabah yapılacak ikinci davetli konuşmacılar oturumunu Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan yönetecek. Bu oturumda Londra Ekonomi Okulu'ndan Prof. Dr. Nick Couldry, New York Eyalet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ulises A. Mejias, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Tuğba Asrak Hasdemir ile Moskova Devlet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Elena Vartanova birer konuşma yapacak. İngilizce olarak gerçekleştirilecek konuşmaların simultane çevirisi yapılacak ve konuşmalar Üsküdar Üniversitesi Televizyonu (ÜÜTV) ile Youtube kanallarından canlı olarak yayımlanacak.

48 oturumda 244 bildiri sunulacak

Üç gün sürecek olan sempozyumun bildirili 48 oturumunda Türkiye'den 59, KKTC'den 3 ve yurt dışından 12 üniversiteden katılan akademisyenler 244 bildiri sunacaklar. Oturum başkanlıklarını, iletişim alanının önemli isimleri yapacak. Sempozyumun ilk iki günkü oturumları İletişim Fakültesi dersliklerinde yüz yüze, son günkü oturumları ise Zoom üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. 

Yuvarlak Masa Oturumu'nda gazeteciliğin geleceği konuşulacak

Sempozyumun son günü kapanıştan önce yapılacak olan ve gazetecilerle akademisyenleri konuşmacı olacağı Yuvarlak Masa Oturumunu Prof. Dr. Süleyman İrvan yönetecek. Big Tech ve Gazeteciliğin Geleceği başlıklı oturumda gazeteci Emre Kızılkaya, gazeteci Füsun Nebil, gazeteci Dr. Sarphan Uzunoğlu, köşe yazarı Ümit Alan, Koç Üniversitesi'nden Doç. Dr. Suncem Koçer, Bahçeşehir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Can Ertuna, Üsküdar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gül Esra Atalay ile Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan konuşmacı olarak yer alacaklar.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin tam metinleri kitap olarak yayımlanarak kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca sempozyumun tüm oturumları kayıt altına alınacak ve web sitesinde arşivlenerek erişime açık hale getirilecek.