RTS öğrencilerinin mezuniyet projesi sunumları gerçekleştirildi
11.06.2024 10:56

RTS öğrencilerinin mezuniyet projesi sunumları gerçekleştirildi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema 4. Sınıf öğrencilerinin 2023-2024 Bahar Dönemi mezuniyet proje sunumları Fuat Sezgin Konferans salonunda 2 gün süren bir programla gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri mezuniyet projesi sunumlarını yaptı. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı, Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kabaş ve Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran, mezuniyet projesi sunumlarının jürisinde yer aldı. 2 günlük program boyunca öğrencilerin televizyon programları, kısa filmler, belgeseller ve video içerikleri izlenerek değerlendirildi. Sunumu gerçekleştirilen projeler arasında Defin, Echoes, Destan’da Ev Tadı, Balıkçı Alaattin, Bir Dizi Eleştiri, Genç Ruhlar Büyük İşler ve Bir Masalla Yüzleşmek yer aldı.

 

2 gün boyunca kısa film, belgesel, TV programı, video içerik ve podcast formatında toplam 21 projenin sunumu gerçekleştirildi. Bu yıl gerçekleştirilen projelerde, öğrencilerin trendleri yakından takip ederek sosyal medya platformları için dikey formatta içerik üretimine yöneldiği dikkat çekti. Stadyum Hikâyeleri, Z Trend gibi projeler dikey formatta üretilen içerikler arasında yer aldı.

Öğrencilerin mezuniyet projelerinin danışmanlığını da yapan jüri üyeleri, diğer jüri üyelerine projelerin yapım süreçleriyle ilgi bilgi paylaşımında bulundu. Öğrencilerin başarılı çalışmalarının yer aldığı proje sunumları jüri üyelerinin puanlamalarıyla sona erdi.