Üsküdar Gazetecilik, İLAD tarafından akredite edildi
11.04.2022 10:47

Üsküdar Gazetecilik, İLAD tarafından akredite edildi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik programı İLAD tarafından 3 yıl süre ile akredite edildi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yeni Medya ve Gazetecilik programının isim değiştirmesiyle Gazetecilik haline getirilen program İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından verilen akreditasyonu almaya hak kazandı. Akreditasyon kararı İLAD Başkanı Prof.Dr. Aysel Aziz imzasıyla Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığına bildirildi.

İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz imzalı yazıda şu ifadeler yer alıyor: “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Programı hakkında İLEDAK Değerlendirme Ekibince hazırlanan Ara Değerlendirme Raporu, İLEDAK Tutarlılık Komisyonu tarafından incelenmiş ve İLEDAK toplantısında görüşülmüştür. İLEDAK İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulunun yaptığı değerlendirme sonucu, Gazetecilik programı için daha önce verilen 2 yıl akreditasyon kararının 5 yıla tamamlanması için '3 yıl geçerli akreditasyon' kararı verilmiştir. İLEDAK’ın kararı, İLAD Yönetim Kurulu’nun 29 Ocak 2022 tarih ve 2022/01 sayılı kararı ile uygun bulunmuş ve onaylanmıştır. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Programı, 20.02.2022 tarihinden 20.02.2025 tarihine kadar geçerli olmak üzere İLAD Akreditasyon sertifikası almaya hak kazanmıştır.”

Değerlendirme süreci başarılı geçmişti

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan değerlendirme sürecinin aşamalarını ayrıntılarıyla Haber Üsküdar’a anlattı: “Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü olarak 2019 yılı Bahar döneminde akreditasyon için başvuru yapmış ve yapılan değerlendirme sonucunda da 2 yıllık akreditasyon almıştık. 2020 yılında YÖK tarafından Bölüm adımız Gazetecilik olarak değiştirildiği için 2021 yılındaki ara değerlendirme başvurusunu Gazetecilik ismiyle yaptık. Özdeğerlendirme raporumuzun ardından gerçekleşen kurum ziyaretinde Prof. Dr. Aysel Aziz ile Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper’den oluşan değerlendirme ekibi öğretim üyeleriyle, öğrencilerle, mezunlarla, dış paydaşlarla ve Üsküdar Üniversitesi yöneticileriyle görüştü, fakültenin altyapı olanaklarını inceledi. Sonuç olarak İLAD tarafından 2+3 yıl olarak toplamda 5 yıllığına akredite edilmiş olduk.”

Akreditasyon için diğer programlar da sırada

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, Gazetecilik programının İLAD tarafından 5 yıllığına akredite edilmesinin diğer programlar için de teşvik edici bir örnek olduğunu, 2022 yılında Görsel İletişim Tasarımı ile Reklamcılık programlarının akreditasyon için İLAD’a başvuru yaptıklarını belirtti. Güngör, diğer programların da daha sonraki yıllarda akreditasyon için başvuru yapacaklarını ifade etti. Güngör, “Akreditasyon süreci kalite açısından büyük önem taşımaktadır. Okullarda verilen eğitimin toplumda karşılık bulması ve ona göre kalifiye meslek insanı yetiştirilmesi açısından kalite ve akreditasyon çalışmaları önemli bir destek alan olarak rol oynamaktadır. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi de bu nedenle bütün programlarını akreditasyon süreci kapsamına almak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Gazetecilik Bölümümüzle bu süreci başlattık, diğer bölümlerimizle devam ettireceğiz” dedi.