Üsküdar İletişim, genişletilmiş fakülte akademik kurul toplantısında bir araya geldi
24.02.2023 14:49

Üsküdar İletişim, genişletilmiş fakülte akademik kurul toplantısında bir araya geldi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, genişletilmiş fakülte akademik kurul toplantısının ikincisini gerçekleştirdi. Toplantıya fakülte akademik kadrosu katılım sağladı.

Fakülte akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleşen İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün açılış konuşmasıyla başladı. İletişim Fakültesi akademisyenlerinden gelen katkılar ile süren toplantı, gündem maddelerine ilişkin yapılan değerlendirmeler ile devam etti.

Üsküdar İletişim’de pedagojik formasyon süreci başlıyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Bugün genişletilmiş akademik kurul toplantılarımızın ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bir önceki toplantıda da söylediğimiz üzere iki haftada bir Cuma günleri bu toplantıları yapacağız. Önümüzdeki döneme yönelik planlamalar devam ediyor. YÖK’ün kararıyla 2023 bahar döneminden itibaren pedagojik formasyon dersi koymaya ilişkin bir süreç başlatıldı. Bu sayede öğrenciler pedagojik formasyon sertifikası alarak öğretmenlik yapma hakkı elde edecekler. Bizde bu süreci başlatıyoruz. Bu çerçevede Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Görsel İletişim Tasarımı olmak üzere dört bölüm kapsamında 40 AKTS’lik pedagojik formasyon dersleri vermeye başlayacağız. Bizde öğrencilerimiz için çalışarak bir program hazırladık” diyerek süreç hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu.

Proje çalışmaları ele alındı

Proje çalışmalarının da görüşüldüğü akademik kurul toplantısında Prof. Dr. Güngör: “Depremden dolayı üniversiteler bir teyakkuz döneminde. Bu nedenle deprem ile ilgili öğrencilerimizin de dahil olduğu projeler yapılabilir. Depremin çok çeşitli yönleri olduğu için her bölümümüz konuya kendi açısından bakarak proje önerileri geliştirebilir. Böyle bir afete sessiz kalmak, sessiz bir duruş sergilemek olmaz. Bizim de sürecin rehabilitasyonuna akademik bir katkı sağlamamız lazım. Bu bir insanlık ve vatandaşlık görevidir” dedi.

Deprem Haberciliği Rehberi İngilizceye çevrildi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan Deprem Haberciliği Rehberi’ne de değinilen toplantıda, rehberin yayımlanmasının ardından çok güzel medya yansımaları olduğu ve metnin İngilizceye çevrilerek fakülte web sitesinde paylaşıldığı bilgisi verildi.

Kalite ve akreditasyon süreçleri konuşuldu

Kalite ve akreditasyon süreçlerinin de konuşulduğu toplantıda Prof. Dr. Nazife Güngör: “Yakın zamanda Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo, Televizyon ve Sinema olmak üzere iki bölümümüz akreditasyona başvuracak. Önceden başvuran iki bölümümüz içinse henüz sonuç belli olmadı. Kısa süre içerisinde bir toplantı yapılmasını ve sonucun açıklanmasını bekliyoruz. Süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantı bütünleme sınavları, güncel akademik takvim, ders kayıtları, muafiyet gibi çeşitli konularda önemli noktaların hatırlatılmasının ardından son buldu.