31. Genç İletişimciler Yarışması'ndan Üsküdar İletişim’e dört ödül
17.03.2021 10:54

31. Genç İletişimciler Yarışması'ndan Üsküdar İletişim’e dört ödül


Haber Üsküdar

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 31.si düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden finale kalan 7 öğrenci, yaptıkları projelerle bir birincilik ve üç ikincilik ödülünün sahibi oldular.

İletişim alanında eğitim gören gençlerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda finale kalan isimler, düzenlenen törenle ödül derecelerini öğrendiler. Finale kalan öğrenciler, “yazılı dal” ana kategorisi altında ‘haber-haber araştırma’, ‘röportaj’, ‘mizanpaj’, ‘fotoğraf’ ve ‘spor’; “görsel dal” ana kategorisi altında ‘televizyon haberi’, ‘belgesel’ ve ‘kısa film’; “işitsel dal” ana kategorisi altında ‘radyo haber spikerliği’ ve ‘radyo programcılığı’; “internet yayıncılığı” ana kategorisi altında ise ‘internet sitesi’, ‘blog’, ‘sosyal medya projesi’ ve ‘internet medya sitesi’ olmak üzere toplamda 14 alt kategoride ödül aldılar.

Üsküdar İletişim’e bir birincilik üç ikincilik

Türkiye’nin dört bir yanındaki iletişim fakültelerinden öğrenci projelerinin yarıştığı 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda, Üsküdar İletişim’den yedi öğrenci finale kalmayı başarmıştı. 16 Mart Salı akşamı canlı olarak yayımlanan ödül töreni ile öğrenciler derecelerini öğrendiler. İnternet Yayıncılığı Dalı’nda yarışan eserler Bircan Özbaş başkanlığında; Feride Başbuğ, Hakan Güldağ, Harun Simavi, Murat Sabuncu, Oğuz Güven ve Semra Kardeşoğlu’ndan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Üsküdar İletişim’den 6 öğrenci İnternet Yayıncılığı Dalı’nda dereceye girdi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nden Ceyda Er ve Nilay Soysev ile Halkla İlişkiler Bölümü’nden Rozerin Özbay ve Zeynep Şahin, İnternet Yayıncılığı Dalı İnternet Sitesi Kategorisi’nde Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapiapis danışmanlığında hazırladıkları ‘Güneşten Haber Var' isimli projeleri ile birincilik ödülünün sahibi oldular.

 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencisi Emre Sertdemir, İnternet Yayıncılığı Dalı Blog Kategorisi’nde Prof. Dr. Süleyman İrvan, Arş. Gör. Selin Maden ve Arş. Gör. Atila Erdemir'in danışmanlığında hazırladığı ‘Emre Sertdemir’in Blogu’ isimli projesi ile ikincilik ödülü aldı.

 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Dilan Dilber Dural ise İnternet Yayıncılığı Dalı İnternet Medya Sitesi Kategorisi’nde Arş. Gör. Selin Maden’in danışmanlığında hazırladığı ‘Futboliçe’ isimli projesi ile ikincilik ödülünün sahibi oldu.

 

Yazılı Dal’da yarışan eserler ise Niyazi Dalyancı başkanlığında; Ayşe Özek Karasu, Çiğdem Toker, Emre Oral, Ercan Arslan, Gözde Tüzer, Gürcan Bilgiç, Mehmet Arslan, Mine Söğüt, Mustafa Bakacak ve Pınar Aktaş’tan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Üsküdar İletişim’den Merve Şişman Yazılı Dal’da dereceye girdi. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencisi Merve Şişman, Yazılı Dal Röportaj Kategorisi’nde Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Arş. Gör. Selin Maden’in danışmanlığında hazırladığı ve Haber Üsküdar gazetesinin 10. sayısında yayımlanan ‘Terör Saldırısının Canlı Tanığı: Ahmet Bulut’ isimli röportajı ile ikincilik ödülü kazandı.