Üsküdar İletişim Altın Portakal'da
01.11.2019 17:24

Üsküdar İletişim Altın Portakal'da


Haber Üsküdar

Bu yıl 56.sı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali bir ilke imza atarak Altın Portakal Sinema Okulu’nu başlattı. Altın Portakal Sinema Okulu’nun ilk öğrencileri arasında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden iki öğrencimiz de bulunuyor. Dördüncü sınıf öğrencisi Dilan Yalçın ile üçüncü sınıf öğrencisi Seda Seydioğlu, festival kapsamında düzenlenen sinema okuluna başvurarak eğitim görmeye hak kazanan 150 öğrencinin arasına girmeyi başardılar.

Altın Portakal Sinema Okulu kapsamında öğrenciler dört gün boyunca filmleri ücretsiz izleyip, çeşitli etkinliklere katıldılar ve festivale katılan yönetmen ve oyuncularla yüz yüze tanışma fırsatı yakaladılar.  Öğrenciler, film gösterimleri sonrasında da film ekipleriyle tanışarak filmlerin yapım süreçleri hakkında bilgi sahibi oldular. Öğrencilerimiz aynı zamanda  “Öğle Sohbetleri” programında Zeki Demirkubuz, Ercan Kesal, Şebnem Bozoklu, Mert Fırat ve Uğur Yücel gibi Türk sinemasının duayenlerinin söyleşilerine katıldılar. Bu sayede öğrenciler, ileride gerçekleştirecekleri projeleri için de film endüstrisinden çevre edinme imkânına kavuştular.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde düzenlenen Altın Portakal Sinema Okulu'nda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 150 öğrencinin tüm ulaşım ve konaklama giderleri karşılandı ve tüm etkinlikleri ücretsiz takip etme imkânı da sağlandı.

İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Diker, öğrencilerin Türkiye’nin en köklü film festivallerinden birisinde bulunduğunun ve kendileri için eşsiz bir deneyime imza attıklarının altını çizerek, bu başarılarının devamını dilediğini, bir sonraki film festivalinde yarışma seçkisinde ödül için yarışmalarını temenni ettiğini belirtti.

26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve ANSET tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin en uzun soluklu sinema etkinliği olan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1 Kasım Cuma günü düzenlenen ödül ve kapanış töreniyle son buldu.