Gazetecilik Bölümü mezunlarla paydaş toplantısı yaptı
13.11.2021 22:39

Gazetecilik Bölümü mezunlarla paydaş toplantısı yaptı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, mezunlarla dış paydaş toplantısını gerçekleştirdi. Zoom üzerinden gerçekleşen toplantıda mezunlar aldıkları eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve ders programına ilişkin önerilerde bulundu.

Zoom uygulaması üzerinden 12 Kasım'da gerçekleşen mezunlarla paydaş toplantısına Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman, bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Dr. Öğretim Üyesi Yıldıray Kesgin, Dr. Öğretim Üyesi Denizcan Kabaş, Araştırma Görevlisi Selin Maden ile mezun öğrenciler Volkan Akyol, Ayşe Ergin, Ömer Karaoğlu, Alp Eren Kahraman ve Şeyma Karakaş katıldı. 

"Mezunların eğitim deneyimleri çok önemli"

Paydaş toplantısının açılışında bir konuşma yapan Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, öğrencileri en donanımlı biçimde mezun etmek için çaba gösterdiklerini ve öğrenciler mezun olduktan sonra kendi alanlarında iş bulduklarında çok mutlu olduklarını ifade etti. Prof. İrvan, "Sizlerin bu fakülteden aldığınız eğitimin geriye dönüp baktığınızda artılarını ve eksilerini öğrenmek istiyoruz, varsa eksikliklerimiz onları gidermek istiyoruz. Bugün sizleri dinlemek istiyoruz" dedi. 

"Video gazetecilik dersi almak isterdik"

Mezunlar, paydaş toplantısında yaptıkları konuşmalarda aldıkları eğitimden memnun olduklarını, öte yandan bazı konularda eksiklikler hissettiklerini ifade ettiler. Birkaç öğrenci, özellikle video gazetecilik uygulamalarına ders programında yer verilmesi gerektiğini, artık video gazeteciliğin neredeyse bir zorunluluk haline geldiğini ifade ettiler. Photoshop ve Indesign gibi programları gördüklerilerini ancak yeterli uygulama yapamadıklarını belirten bazı mezunlar işe başladıklarında bu uygulamaları iyi bilmemenin eksikliğini hissettiklerini söylediler. Mezunlar toplantıda okulu ve öğretim üyelerini özlediklerini de ifade ettiler.

Mezunlar iş yaşamlarına ilişkin bilgi verdiler

Dış paydaş toplantına katılan mezunlar, çalışmaya başladıkları kurumlar hakkında da bilgiler bulundular. Volkan Akyol dünyanın ilk e-spor eğitim şirketi olan The Academys'de, Ömer Karaoğlu İhlas Haber Ajansı'nda, Şeyma Karakaş Çiftçi TV'de çalıştığını belirtirken, Alp Eren Kahraman kurduğu sosyal medya kanalında ünlü isimler ile söyleşiler gerçekleştirdiğini, Yeni Medya ve Gazetecilik'te çift anadal yapan Ayşe Ergin ise anadalı olan psikoloji alanında çalıştığını ifade etti.