Üsküdar İletişim, Eğiticinin Eğitimi Toplantısı'nı gerçekleştirdi
27.09.2022 15:34

Üsküdar İletişim, Eğiticinin Eğitimi Toplantısı'nı gerçekleştirdi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Eğiticinin Eğitimi Toplantısı çevrim içi olarak yapıldı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün konuşmasıyla açılan toplantıda, fakülte akademisyenlerinin bilgilendirilmesi ve yeni eğitim öğretim dönemine gerekli uyumun sağlanması amaçlandı. Toplantıya, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İnsan Kaynakları Direktörü Serdar Karagöz ile Kalite Kurulu temsilcileri de katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Kalite Kurulu temsilcilerinin ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleşen İletişim Fakültesi Eğiticinin Eğitimi Toplantısı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün açılış konuşmasıyla başladı. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Can Diker’in bilgilendirmeleriyle devam eden toplantı, fakülte akademisyenlerinden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

“Bu döneme nicel ve nitel olarak güçlenerek giriyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nazife Güngör, “Bu toplantıyı, 2022-2023 eğitim öğretim dönemine girerken tüm fakültenin yeni döneme hazırlanması için Kalite Kurulu’nun da katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Yeni dönem herkes için hayırlı uğurlu olsun. Bu döneme nicel ve nitel olarak güçlenerek giriyoruz. Aramıza yeni katılan hocalarımız, fakültemizi nicel açıdan güçlendiriyor. Bu bağlamda, Prof. Dr. Emre Tandırlı, Dr. Öğr. Üyesi Dicle Yıldırım, Arş. Gör. Hüsna Tosun ve Arş. Gör. Kumsal Kınay’a aramıza hoş geldiniz diyoruz. Bu süreçte yükselen ve yeni unvan alan hocalarımız da oldu. Onları da tebrik ediyoruz. Diğer yandan, Fakültemizin akademik dergisi olan Etkileşim de TR Dizin’e girdi. Bu süreçte emek veren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca, Uluslararası İletişim Günleri’nin bu eğitim yılında  10.’sunu gerçekleştireceğiz. Sempozyuma ilişkin de hazırlıklarımız sürüyor. Öte yandan, bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerimize 7 bölüm ile devam ediyoruz ancak ilerleyen süreçte yeni bölümlerin açılması için de yeni başvurular yapacağız. Böylelikle fakültemiz bünyesinde 9 bölüm olmasını planlıyoruz” diyerek sözü Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Can Diker’e bıraktı.

Fakülte akademik kadrosu bilgilendirildi

Açılış konuşmasının ardından sözü alan Doç. Dr. Can Diker, yeni eğitim dönemine ilişkin hatırlatmalarda bulunarak, özellikle ders kayıt sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Doç. Dr. Can Diker sunumunda; lisans akademik danışmanlıkları, müfredat değişiklikleri, Bologna izlenceleri, çift ana dal ve yan dal değişiklikleri, bilgi paketi matrisleri, akreditasyon ve kalite çalışmaları gibi konulara değindi. Toplantı, İletişim Fakültesi akademik kadrosundan yönelttiği soruların yanıtlanmasının ardından son buldu.