Cem Tekel, Üsküdar İletişim'de televizyon haberciliği atölyesi düzenledi
07.02.2024 13:30

Cem Tekel, Üsküdar İletişim'de televizyon haberciliği atölyesi düzenledi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Gazetecilik Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği atölye çalışmasında, usta gazeteci Cem Tekel televizyon haberciliğini anlattı.

Gazetecilik Bölümü ve Gazetecilik Kulübü’nün birlikte düzenlediği “Televizyon Haberciliği” konulu atölye çalışmasında usta gazeteci Cem Tekel, profesyonel televizyon haberciliğini anlattı. Üsküdar ve Marmara Üniversitesi’nden öğrencilerin katıldığı atölyede Tekel, öğrencilere televizyon haberciliği hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin televizyon haberciliğiyle ilgili sorularını yanıtlayan Tekel, ardından uygulamalı olarak televizyon haberinin nasıl yapılacağını anlattı.

"Sektöre hazır olmalısınız"

Atölye etkinliği sırasında öğrencilere deneyimlerini aktaran Cem Tekel, “Bugün üniversite sıralarında eğitim görüyorsunuz. Aynı zamanda yaptığınız projeler, ödevler ile haberler üretiyorsunuz. Bu sırada sektörde yapılan haberleri iyi birer gözlemci olarak takip etmelisiniz. Çok sayıda örneği incelerseniz, konuya bakışınızda belirgin farklılıklar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Bu profesyonel hayatta da çok önemlidir. Okul zamanında staj imkânları yaratıp, çeşitli kurumlarda çalışırsanız çeşitli iş olanaklarının da önü açılacaktır. Küçük kurum ya da büyük kurum diye ayırt etmeksizin, internet mecralarında habercilik yapan yerlere de başvurularınızı yapmayı ihmal etmeyin. Buralarda edineceğiniz tecrübeler sizleri bambaşka yerlere taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

"Gazetecilik sevgi işidir"

Profesyonel yaşamda insanların zorluklar yaşayabileceğini, gazeteciliğin ise çok daha zor tecrübeleri beraberinde getirdiğini söyleyen Tekel, “Mesleğin iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da var. İnsanlara ve topluma yardım edebilmek için büyük bir fırsat veriyor bu meslek. Aynı zamanda bilinir ve popüler bir insan olabilmeyi de beraberinde getirme şansı var. Ancak zor şartlarda, tehlikeli durumlarda çalışmak bu işin bir parçası olabiliyor. Bu yüzden sadece maddi bir gelir isteyen birisi gazetecilik yapamaz. Bu işi sevmek gerekiyor. Gazetecilik sevgiyle yapılacak bir meslektir” dedi.

Cem tekel, atölye çalışmasında öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra öğrencilerle televizyon haberciliği uygulaması gerçekleştirdi. Tekel, öğrencilere kamera, anons, haber metni oluşturma ve haberi kurgulama konusunda neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.