Üsküdar İletişim'de dijital pazarlama konuşuldu
17.04.2023 11:48

Üsküdar İletişim'de dijital pazarlama konuşuldu


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişikler ve Tanıtım Bölümü tarafından düzenlenen Halkla İlişkiler ve Tanıtım etkinliğinde dijital pazarlama konuşuldu.

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından çevrim içi olarak gerçekleşen etkinlikte dijital pazarlama uzmanı Gaye Sülün, “Dijital Pazarlama ve Pratik Yaklaşımlar” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Dijital mecraları değerlendiren Sülün, dijital mecraların gelişim süreçleri ve etkili kullanımları hakkında bilgi verdi. İçerik üretmenin değerine dikkat çeken Sülün, sosyal medya ve web sitelerinde içerik üretenlerin her zaman bir adım daha önde olduğunu vurguladı. Katılımcılara bir reklam gördüklerinde, reklamı detaylı bir şekilde araştırarak verilen mesaj nedir, neden bu reklamı tıkladıkları gibi sorularla kendilerine geri bildirimler verebilecekleri ve bu sayede farklı bakış açıları geliştirerek daha sağlıklı bir dijital kullanıcı olabilecekleri tavsiyelerinde bulundu.

Dijital platformlardan örnekler veren Gaye Sülün, Canva uygulamasının görsel ve video içerik üretme konusunda çok büyük pratiklik sağladığını ifade ederek, freelance iş yapmak isteyen öğrencilerin Canva’ya hâkim olarak kendilerine ek gelir kaynağı yaratabileceklerini belirtti. Ayrıca etkinlik sonunda halen Canva hesabı olmayan katılımcıların hesap açarak bir görsel hazırlama deneyiminde bulunmaları tavsiyesinde bulundu.