Üsküdar İletişimli öğrencilerden 'Çardak Sohbetleri' programı geliyor
27.05.2022 12:29

Üsküdar İletişimli öğrencilerden 'Çardak Sohbetleri' programı geliyor


Haber Üsküdar – Hazal Göksun

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından tasarlanan “Çardak Sohbetleri” isimli program, birinci bölümünün çekimleri ile başladı. Radyo Televizyon ve Sinema 3. Sınıf öğrencilerinin teknik ve yapım ekibinde bulunduğu programda alanında uzman akademisyenler konuk olacak ve her bölüm farklı konular üzerinde durulacak. Programın çekimi İletişim Fakültesi Bahçesi’nde bulunan çardakta ‘bant yayın’ şeklinde gerçekleştirilirken ÜÜTV ve Üsküdar Üniversitesi YouTube kanalında izleyicileriyle buluşacak.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema 3. Sınıf öğrencilerinin bir araya gelerek tasarladığı “Çardak Sohbetleri” programının ilk konuğu Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir; iklim, çevre ve tabiat konuları hakkında insanları bilinçlendirmeye yönelik bilgiler verdi.

Çardak Sohbetleri programının ilk bölümünde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Serpil Ulfaz ve Burak Erdoğan programın sunuculuğunu üstlendi. Yapım ekibi tarafından belirlenen birinci bölüm yayın akışında ‘İklim değişikliği nedir?’, ‘Çevre nedir?’, ‘Çevre sorunlarının sebepleri nelerdir?’, ‘Hayvan nesillerinin yok olması’, ‘Su ve toprağın hızla kirlenmesi’, ‘Küresel ısınma’, ‘Ekonomik sistem ve çevre ilişkisi’, ‘Fosil yakıt tüketimi ve yenilenebilir kaynaklar’, ‘İnsan ve tabiat ilişkisi’, ‘Mizan Dünya Çevre Sözleşmesi’, ‘Dinin çevre konusuna katkısı’ başlıklarıyla programın ana çerçevesi çizildi. Ayrıca ‘Konuk tanıtımı, okul röportajı ve kız kulesi sokak röportajı’ VTR’leriyle program desteklendi. Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer başkanlığında yürütülen çekim başarılı bir şekilde tamamlandı. ‘Çardak Sohbetleri’ programı çekilmeye ve yayınlanmaya devam edecek.