Grafik sanatçısı Süleyman Özşahin'den animasyon öğrencilerine tavsiyeler
25.11.2021 03:03

Grafik sanatçısı Süleyman Özşahin'den animasyon öğrencilerine tavsiyeler


Haber Üsküdar - Ümmü Gülsüm Dural

Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından düzenlenen animasyon sohbetleri etkinliğine hareketli grafik sanatçısı Süleyman Özşahin konuk oldu. 

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün düzenlediği animasyon sohbetleri etkinliğinde hareketli grafik sanatçısı Süleyman Özşahin ağırlandı. Moderatörlüğünü Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'nden Arş. Gör. Ezgi Şen’in yaptığı etkinliğe, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik de katıldı. Oyun sektöründe çalışmalarını sürdüren Süleyman Özışık, oyun ekosistemini ve şirket oluşumuna nasıl başladığını anlatarak başladığı konuşmasında, "Arkadaş temelleri üzerine kurulu bir ekip oluşturduk. Ekibi birlikte oluşturduk. Network burada çok önemli. Sevdiğiniz arkadaşlarınızla bu işi yapıyorsanız hiçbir zaman çalışmazsınız. Tabii gergin olduğumuz zamanlar var. Oyun yayınlandığı zaman herkes stresli oluyor" ifadelerini kullandı. 

"Cesaret edip sınavına bile giremedim"

Moderatör Arş. Gör. Ezgi Şen’in, "Tekrar öğrenci olsaydınız ne yapardınız?" sorusuna yanıt veren Süleyman Şahin, "Öncelikle öğrenci arkadaşlar bir işe kalkıştıklarında başarısız olma ihtimallerini düşünsünler. Başarısızlıklarının sebeplerini araştırsınlar. İkinci olarak ise  Eskişehir’de animasyon okurdum. Çünkü benim zamanımda Çizgi Film ve Animasyon sadece Eskişehir’de vardı. Cesaret edip sınavına bile girmemiştim. Şimdi olsa kesinlikle sınava girerdim. Ardından kendi tarzımı belirlerdim. Siz de alanınızı seçin ve en iyisi olmaya çalışın. Soru sormaktan çekinmeyin. İnstagram ya da YouTube üzerinden takip ettiğiniz kişilere aklınıza takılanları sorun. Cevap vermediler ise tekrar sorun. İlla ki cevap alırsınız" dedi. 

''Genelleşin ama uzmanlığınız da olsun''

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan hareketli grafik sanatçısı Süleyman Özşahin, uzmanlaşma hakkındaki bir soruya  yanıt verirken, "Bir alanda uzmanlaşın fakat başka alanlardan da beslenin. Genelleşin ama uzmanlığınız da olsun. Sadece bir alanda kalmak doğru değil ama bir alanı en iyi şekilde bilmek önemli" ifadelerini kullandı. Öğrencilerden gelen, "İlk işinizden nasıl kabul aldınız? Portfolyonuz nasıldı?" sorusuna yanıt olarak erken dönem iş deneyimlerini anlatarak yanıt veren Özşahin, "Lisans eğitimimi Atatürk Üniversitesi'nde yapmıştım. Kabuğuma sığmaz oldum ve arkadaşlarımla İstanbul'a yerleştim. Ortaköy'de bir ev tuttuk. Bu sırada Almanya'daki bir oyun stüdyosuna model yapan biriyle tanıştım. İstanbul Boğazı'nı üç boyutlu modellemiştim. Atatürk Havalimanı ve Antalya Havalimanı'nı da modellemiştim. Portfolyom da genel olarak öğrenciyken yaptığım işlerden oluşuyordu. Ve açıkçası bugün o portfolyoya baksam utanırım. Değişime açık olmanız gelişiminize katkı sağlayacaktır'' yanıtını verdi. Son olarak, "Başarılı bir animatör olmak için yurt dışına gitmek gerekiyor mu?" sorusunu cevaplandıran Süleyman Şahin, ''Hayır. Türkiye'de çok başarılı animatörler var. Zaten önemli olan aldığın eğitim kadar sonrasında da çalışmaktır'' dedi.