10. Uluslararası İletişim Günleri 16 Mayıs’ta başlıyor
10.05.2023 15:06

10. Uluslararası İletişim Günleri 16 Mayıs’ta başlıyor


Haber Üsküdar

2014 yılından beri aralıksız devam Uluslararası İletişim Günleri’nin onuncusu 16 Mayıs Salı günü açılış konuşmalarıyla başlıyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günlerinin onuncusunun ana başlığı Dijital Kapitalizm ve İletişim olarak belirlendi. İletişim alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış davetli konuşmacıların da yer alacağı sempozyum, 16-17-18 Mayıs 2023 tarihlerinde yüz yüze ve Zoom/Webinar üzerinden olmak üzere karma biçimde gerçekleştirilecek.

Altı tanınmış davetli konuşmacı var

TUBİTAK tarafından desteklenen ve üç gün sürecek olan sempozyum, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Nazife Güngör ile Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Daha sonra ilk davetli konuşmacılar oturumuna geçilecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek olan oturumda Glasgow Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gillian Doyle, Zagreb Kalkınma ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nden Dr. Paško Bilić ve Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu birer konuşma yapacak.

Öğlden sonraki davetli konuşmacılar oturumunu Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay yönetecek. Bu oturumda Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dan Schiller, Pennsylvania Üniversitesi’nden Prof. Dr. Victor Pickard ve Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir konuşacak.

56 oturumda 253 bildiri sunulacak

Sempozyumun ilk günü başlayacak ve 3 gün sürecek 56 oturumda yerli ve yabancı akademisyenler toplam 253 bildiri sunacaklar. Oturumlar birinci ve ikinci gün yüz yüze, İletişim Fakültesi’nin sınıflarında gerçekleşirken, son gün çevrim içi olarak yapılacak. Sempozyuma gönderilen ve kabul alan bildiriler iletişimin farklı alanlarındaki araştırmalardan oluşuyor.  

Yuvarlak Masa oturumunda medyanın geleceği konuşulacak

Sempozyumun son günü Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural’ın moderatörlüğünde “Medyanın Geleceği / Geleceğin Medyası” başlıklı bir Yuvarlak Masa toplantısı düzenlenecek. Bu oturumda konuşmacı olarak Prof. Dr. Ümit Atabek, İstinye Üniversitesi’nden Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Galatasaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ceren Sözeri, Journo’dan gazeteci Emre Kızılkaya, Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bilge Şenyüz ile Üsküdar İletişim’den Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan ve Prof. Dr. Süleyman İrvan yer alacak.  

Sempozyum programına şu linkten erişebilirsiniz.