Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo, Televizyon ve Sinema programları İLAD tarafından akredite edildi
07.04.2024 23:42

Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo, Televizyon ve Sinema programları İLAD tarafından akredite edildi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo, Televizyon ve Sinema programları İLAD tarafından 5 yıl süreli olarak akredite edildi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı ile Radyo, Televizyon ve Sinema programı İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından 5 yıl süreli akreditasyon almaya hak kazandı. Akreditasyon kararı İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz imzasıyla Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığına bildirildi.

İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz imzalı iki ayrı yazı ile Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı ile Radyo, Televizyon ve Sinema Lisans Programının 04.04.2024 - 04.04.2029 tarihleri arasında beş (5) yıl geçerli olmak üzere akredite edildiği ve İLAD Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandığı ifade edildi.

Kurum ziyaretleri geçen Aralık’ta gerçekleştirilmişti

İLEDAK değerlendirme ekipleri 23-26 Aralık 2023 tarihleri arasında Üsküdar İletişim’i ziyaret etmiş ve akreditasyon başvurusu yapan Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo, Televizyon ve Sinema programlarının değerlendirmesini gerçekleştirmişti. Bu değerlendirmeler sırasında fakültenin altyapı olanakları incelenmiş, Üsküdar Üniversitesi yöneticileriyle, İletişim Fakültesi öğretim üyeleriyle, öğrencilerle, mezunlarla ve dış paydaşlarla görüşülmüştü.

İLAD akreditasyonu almış program sayısı 5’e yükseldi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin İLAD akreditasyonu alan ilk programı Gazetecilik oldu. Bu program ilk olarak 2020 yılında 2 yıllığına, ardından 2022 yılında 3 yıllığına akredite edildi. Ardından, 2023 yılında Görsel İletişim Tasarımı programı 5 yıllık, Reklamcılık programı da 2 yıllık akreditasyon aldı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve Radyo, Televizyon ve Sinema programlarının da 2024 yılında 5’er yıllığına akredite edilmesiyle akreditasyon almış program sayısı 5’e yükseldi.

2024 yılında 2 başvuru

2024 yılında akreditasyon için Reklamcılık programı +3 yıl daha akredite edilebilmek için başvuru yaptı. Gazetecilik programı ise süresi biten akreditasyonunu yenilemek için başvuru yaptı. Süreçte ilk olarak programlar özdeğerlendirme raporlarını hazırlayacaklar. Yıl sonuna doğru da İLEDAK değerlendirme ekipleri saha ziyaretini gerçekleştirecekler.