Reklamcılık sektörünün deneyimli isimleri Üsküdar İletişim'de öğrencilerle buluştu
07.05.2024 00:04

Reklamcılık sektörünün deneyimli isimleri Üsküdar İletişim'de öğrencilerle buluştu


Haber: Ahmet Can Aras

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümlerinin ortaklaşa düzenlediği AD Force Güzel Fikrin Tadından Yenmez başlıklı etkinlikte Puck Global Ajans Başkanı Haluk Germen ve Pasta Villa Marka Yöneticisi Güneş Özcan öğrencilerle sektöre dair deneyimlerini paylaştılar.

Sektörün önde gelen temsilcilerinin konuk edildiği etkinliğe Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgül Dağlı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Özge Uğurlu, Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Becan ve Araştırma Görevlileri Kumsal Kınay ve Bahşende Çoban Azizoğlu katıldı.

Haluk Germen: "Bugüne kadar Türkiye çapında 140 civarında genç yetenek keşfettik"

AD Force sisteminin yetenekli öğrencileri dijital bir havuz sisteminde topladığını ve yeteneğin her yerden çıkabileceğini vurgulayan Haluk Germen, AD Force, Reklamcılık Vakfı ile yürüttüğümüz bir eğitim sistemi. Bu sistemi Reklamcılığı tanıtma ve en iyi reklamcıları bularak keşfetme amacıyla hayata geçirdik. Üniversitelerde öğrencilerle bir araya gelerek workshoplar düzenlemekte ve buradan çıkan sonuçlarla yetenekli öğrencileri keşfetmekteyiz. Yaklaşık 5 yıldır bu işi yapıyoruz. Bugüne kadar Türkiye çapında 140 civarında genç yetenek keşfettik ve reklam sektörüne kazandırdık. Bunlardan birisi de sizler niye olmayasınız? Bugün bunun için buradayız. Sizlerle küçük bir workshop yapacağız ve ufak brief sonunda reklam fikri öne çıkan öğrencilerimizi ADCampus ve Çaylak Kampı Eğitimi'ne ücretsiz olarak katılma imkânı sunacağız” şeklinde konuştu.

Güneş Özcan: "Deneme süreci olarak başladığım süreç iş sürecine dönüştü"

Reklamcılık sektörüne reklam ajansından giriş yaptığını söyleyen Güneş Özcan, “Reklam ajansı kökenliyim. Daha öncesinde Reklamcılık okumak istiyordum. Bunu nasıl yapabilirim diye düşündüm. En anlamlı yolu bir reklam ajansına girmekti. Bu sektöre girmek için ne yapmalıyım diye düşünürken, müşteri temsilciliği nedir ve ne yapar diye kendime bir soru yönelterek müşteri temsilciğine başvurdum. Hiçbir deneyimim olmamasına rağmen bu işe olan ilgimi ve ne kadar çok yapmak istediğimi anlattım.” dedi. Deneme süreci olarak başladığı sürecin bir iş sürecine dönüştüğünü sözlerine ekleyen Özcan, “İlk olarak bir deneme süreciyle başladım ve sonrasında ‘biz senin enerjini beğendik’ dediler. Deneme süreci olarak başladığım süreç 2 yıllık bir iş sürecine dönüştü. Pastavilla’da orada çalışırken baktığım markalardan birisiydi. Ajans dünyasına giriş yaptığım ilk markam Pastavilla oldu. Kendim için çok iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Umuyorum sizler de ileride içinize sinen tercihler yaparsınız” şeklinde konuştu.

Etkinlik düzenlenen Workshop çalışmasının ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.