Üsküdar Çizgi Film ve Animasyon’un dergisi 24 Kare’nin yeni sayısı çıktı
18.11.2022 17:17

Üsküdar Çizgi Film ve Animasyon’un dergisi 24 Kare’nin yeni sayısı çıktı


Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü öğrencilerinin hazırladığı 24 Kare dergisinin Kasım 2022 sayısı yayımlandı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü öğrencilerinin hazırladığı 24 Kare animasyon dergisinin yeni sayısında sinemadan televizyona, animasyon müzelerinden tasarıma kadar birçok temadan geniş bir içerik seçkisi bulunuyor.

Derginin Kasım 2022 sayısında aksiyon, bilim kurgu/fantastik ve görsel efekt ağırlıklı filmleri sevenler için üç film incelemesi yer alıyor: Yüzüklerin Efendisi serisi, Örümcek Adam film serisi ve Jungle Cruise. Stop motion meraklıları için ise türün önemli örneklerinden Ölü Gelin ve Coraline filmlerinin sanat yönetmenliği analiz ediliyor. Karakter tasarım çalışmalarına da yer verilen dergide Konsept Sanatçılar başlığı altında Darth Vader karakterinin yaratılış süreci ele alınıyor. Haer sayıda farklı bir görsel sanatçının eserlerine yer vererek sanat ve çalışma biçimlerini okuyucusuna sunan 24 Kare, yeni sayısında illüstratör Nancy Liang ve Esrarengiz Kasaba çizgi filminin yaratıcısı Alex Hirsch’i sayfalarına taşıyor. Ayrıca Walt Disney ve Salvador Dali ortaklığında üretilmiş bir çizgi film olan Destino da derginin incelediği eserler arasında yer alıyor. Animasyon sanatının Çin ve Japonya’daki ulusal gelişim çizgisine de değinen 24 Kare’nin yeni sayısında, geniş bir yelpazeden türlerinin önemli örneklerini içeren okuma önerileri de bulunuyor.