Halkla İlişkiler öğrencilerinden renkli kampanya
09.05.2019 21:23

Halkla İlişkiler öğrencilerinden renkli kampanya


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri kullan-at malzemelerin daha az kullanılması ve geri dönüşüm kutularının doğru kullanımını amaçlayan “Sen de Geleceğini Dönüştür" kampanyasını başlattılar.

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencileri, üniversite öğrencilerinin kullan-at malzemeleri daha az kullanmalarını sağlamak ve geri dönüşüm kutularının doğru kullanımını teşvik etmek amacıyla bir kampanya hazırladılar. Genç iletişimcilerin çevre bilinci hakkında yaptıkları araştırma sonucunda, üniversitelerde kullan-at malzeme kullanımının arttığı ve geri dönüşüm kutularının doğru kullanılmadığı sonuçlarına ulaşmaları nedeniyle başlattıkları kampanya 'Sen de Geleceğini Dönüştür' adını taşıyor.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesi'nde kampanyanın tanıtım etkinliğini düzenleyen Halkla İlişkiler öğrencileri, İletişim Fakültesi lobisinde açtıkları stantta kampanyanın broşür ve rozetlerini dağıttılar. Çevreye çöp değil tohum bırak diyen öğrenciler standı ziyaret eden öğrenci ve akademisyenlere tohumlu kalem hediye edip kampanya hakkında bilgi verdiler. Geri dönüşüm kutularının doğru kullanımının önemine de dikkat çeken iletişimciler, atık malzemelerin doğru değerlendirilmesine yönelik farkındalığın arttırılması için eğlenceli bir yöntem denediler. Geri dönüşüm kutularını basket potalarına çeviren Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri stantlarını ziyaret eden katılımcılardan atık malzemelerle basket atmalarını istediler.

@uskudardonusuyor     @uudonusuyor