Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Reklamcılık Bölümleri dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi
28.11.2023 16:19

Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Reklamcılık Bölümleri dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Reklamcılık Bölümü, dış paydaşlarının katılımıyla ortak bir toplantı düzenledi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın da katıldığı toplantıda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu Akbaş, bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Pınar Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Güler, Dr. Öğr. Üyesi Özgün Arda Kuş, Dr. Öğr. Üyesi Burak Çeber, Arş. Gör. Zindan Çakıcı ve Arş. Gör. Osman Tosun; Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgül Dağlı, bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Cihan Becan, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapiapis ile Arş. Gör. Bahşende Çoban Azizoğlu yer aldı.

Buluşmada dış paydaşlar Altis Teknoloji’den Nursu Yüce, Ferah Poyraz PR’dan Ferah Poyraz, Rekclick Dijital Reklam Ajansı’ndan Mustafa Çelik, Walter Kranz Ajans’dan Samet Özetçi ve Tazefikir Reklam Ajansı’ndan Özlem Dural fakültenin eğitim öğretim faaliyetlerine dair değerlendirme ve önerilerde bulundular.

Sektör ve üniversite iş birliği üzerinde duruldu

Toplantıda sektör ve üniversite arasında aktif çalışma ve etkinlik planlaması yapılırken öğrenciler için staj sürelerinin uzatılmasına dair önerilere yer verildi. Ferah Poyraz, "Öğrenciler daha fazla etkinlikte ve sosyal alanda olmalı” diyerek öğrencilere katkı sağlanacağını belirtti ve LinkedIn’in önemine değindi. Ayrıca mezun öğrenciler için bir veri tabanı oluşturulmasının da ajanslar ve şirketler için kolaylık sağlayacağı ifade edildi.

Öğrencilerin sektör ile tanışmasında dış paydaşların önemi vurgulandı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu Akbaş, dış paydaşların katkılarının değerli olduğunu belirterek, “Markalar ile yapılan halkla ilişkiler ve reklam çalışmalarının basamaklarının, süreçlerinin, müşterilerle nasıl ilerlendiğinin öğrencilerle paylaşılması çok değerli olacaktır” dedi.